Hoe kies je het goede tv meubel?

De televisie neemt in veel woonkamers een prominente plek in. Dat verklaart de enorme keuze aan tv meubels, passend bij elk interieur. Daardoor vraagt een tv meubel kopen zeker om de nodige aandacht. Hieronder een zestal tips.

1. Weet waar je voor gaat

Ben je op zoek naar een opvallend design, wil je graag juist de nodige opbergruimte of moet je tv meubel zo ‘onzichtbaar’ mogelijk zijn? Denk goed na over die keuze en bepaal eerst eens goed wat het nu eigenlijk is dat je wilt …

2. Sta stil bij het formaat

Je kan een tv meubel zo groot en klein krijgen als je wilt. Maar welk effect heeft het als het uiteindelijk in je woonkamer staat? Een geraffineerd klein meubel met een flink beeldscherm kan soms prima passen, maar ook een vreselijke mismatch zijn. Jouw woonwinkel kan je prima adviseren en je verschillende opstellingen laten zien. 

3. Bepaal je behoefte aan functionaliteit

Ben je opgeruimd van jezelf en wil je graag een netjes opgeruimd huis? Of wil je best laten zien dat er wordt geleefd en zoek je minder naar echte opbergruimtes? De keuze voor planken of kastjes, voor deurtjes of laadjes hangt daar nou mee samen.

4. Materialen maken de sfeer

Natuurlijk zijn tv-meubels ook verkrijgbaar in een veelvoud aan materialen. (Mango)hout en/of RVS is zeer populair, maar eigenlijk is dat slechts een topje van de ijsberg. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende houtsoorten met hun eigen lichte of donkere kleur. Materiaal kan bepalen of het tv meubel een elegante of juist meer industriële uitstraling heeft. Bepaal goed voor jezelf wat bij jou en je woonkamer past.

5. Welke kleur kies jij? 

Veel mensen kiezen voor wit, omdat het rustgevend is en een opgeruimde uitstraling geeft. Maar wil je juist elan in je woonkamer, kies dan voor bijvoorbeeld rood, groen of blauw. Dat geeft je tv meubel extra karakter.

6. Stijl of Fusion

Bepaal zeker ook of je nieuwe tv-meubel moet passen bij de rest van je interieur. Misschien wil je wel een eigentijds tv meubel dat zich onderscheidt van andere meubels. Al met al is ook de keuze voor je tv meubel een gevoel van smaak. Laat je zeker goed voorlichten in de woonwinkel, het zou jammer zijn als één van de vele mooie opties aan je aandacht zou ontsnappen!