Drie tekenen dat kunstbloemen beter bij jou passen

Bloemen in huis; er zijn maar weinig mensen die niet kunnen genieten van een prachtig boeket bloemen op de tafel. Bloemen zijn dan ook het cadeau bij uitstek bij een varia aan gelegenheden. Toch kleven er ook wat nadelen aan een vers bosje bloemen. Als die nadelen een belemmering worden om je huis op te fleuren met bloemen, wordt het tijd om eens naar een alternatief te kijken dat wellicht beter bij je past.

Goede zijden bloemen zijn tegenwoordig amper van echt te onderscheiden. De kleuren zijn levensecht en de natuurlijke vormen van de bladeren en de bloemen maken dat iedereen wel heel erg goed moet kijken om ze als kunstbloemen te identificeren. Als je de volgende drie tekenen in jezelf herkent, zouden zijden bloemen als alternatief voor echte bloemen prima bij jou kunnen passen.

  1. Weinig onderhoud

Je hebt het al zo druk en kunt zo opzien tegen het onderhoud van verse boeketten bloemen. Zijden bloemen hebben, in tegenstelling tot echte bloemen, weinig onderhoud nodig. Je hoeft geen vaas bij te vullen en geen dorre blaadjes op te rapen of verlepte bloemen uit het boeket te verwijderen. Jouw boeket blijft prachtig, ook na de twee weken dat een vers boeket gewoonlijk maximaal kan blijven staan. Het enige onderhoud dat een boeket zijden bloemen nodig heeft is af en toe een stofbeurt met een plumeau geven of met een zacht doekje poetsen.

  1. Altijd mooi

Je hebt een eigen stijl en wilt dat alles in het interieur bij elkaar past. Sommige mensen houden van variatie, zoals tulpen in het voorjaar of chrysanten in de herfst. Als je dit niet heel erg belangrijk vindt, maar meer waarde hecht aan bijvoorbeeld het kleurenpalet van de bloemen of aan de compositie, dan is een bos zijden bloemen echt iets voor jou. Je kiest de kleuren die bij jouw interieur, of misschien wel bij die ene speciale vaas passen, waardoor de bloemen het hele jaar door een decoratief element aan jouw kamer toevoegen.

  1. Duurzaam

Je vindt duurzaamheid belangrijk en vindt snijbloemen passen in een wegwerpmaatschappij. Voor de productie van echte bloemen wordt veel energie gebruikt voor een product waar je slechts enkele weken van kan genieten. Natuurlijk wordt ook energie gebruikt bij de fabricage van zijden bloemen, maar zijden bloemen gaan lang mee en zijn daarom een meer duurzame keuze.