Zo geef je jouw interieur een ware boost met bloemen

Bijna iedereen wordt gelukkig van een mooie bos bloemen. Bovendien passen bloemen ook helemaal bij de huidige interieurtrends. Het is tegenwoordig helemaal hip om meer van de natuur in huis te halen. Het maakt het interieur niet alleen vrolijker, maar ook nog eens een stuk persoonlijker. Bovendien kun je de bloemen geheel naar eigen wens en het interieur aanpassen. Maar dan moeten deze natuurlijk wel bij je interieur passen. Maar waar let je op als je jouw interieur verrijkt met bloemen?

Wees creatief

Denk een keer outside the box bij het verwerken van bloemen binnen je interieur. De meest traditionele manier is door simpelweg een boeket rozen in een vaas op tafel te zetten. Eenvoudig en stijlvol en nog altijd erg geliefd. Maar misschien wil je dit keer écht eens iets anders. Gelukkig kan er met bloemen veel meer gedaan worden dan je nu misschien denkt. Laat daarom je creativiteit eens de vrije loop en bedenk goed hoe je de bloemen op de beste manier in huis kunt verwerken. Wil je ze niet eenvoudigweg op tafel zetten?

Kijk dan goed of de mogelijkheid bestaat om ze op te hangen. Bijvoorbeeld in hangende vaasjes boven de tafel. Er zijn tegenwoordig super leuke vaasjes verkrijgbaar die op leuke wijze opgehangen kunnen worden. Op die manier geef je je interieur direct een geheel andere en bovenal unieke uitstraling. Leuk om zo op vrolijke wijze lege hoekjes op te vullen. Ook een goed idee voor wat kleinere ruimtes waar je weinig decoraties en of grotere planten in kunt verwerken. Zo geef je het interieur een gezellige uitstraling door de hoogte in te gaan.

Gebruik gedroogde bloemen

We leven in een tijd waarin recyclen en milieuvriendelijk enorm belangrijk zijn geworden. We weten hoe belangrijk onze omgeving is en dat we er écht werk van moeten maken om de wereld mooi te houden. Zowel voor onszelf als voor de generaties die volgen. Daarom zijn duurzame interieurs tegenwoordig ook zo in de trek. Je kunt hier een beetje op in spelen door ook bloemen te recyclen. Dat is makkelijker dan je denkt. Gedroogde bloemen zijn namelijk erg populair en heel gemakkelijk zelf te maken.

Alles wat je nodig hebt is een dik boek en een bos bloemen die zijn beste tijd wel heeft gehad. In plaats van weggooien, plaats je het nu echter tussen een dik boek en laat je deze twee tot vier weken drogen. Je komt verder niet meer aan het boeket en laat deze echt op een rustige plek drogen. Na circa vier weken kijk je of het boeket klaar is. Als het goed is, is deze nu helemaal uitgedroogd en kan deze netjes bewaard worden. Leuk om opnieuw in een vaasje te zetten of zelfs een schilderijtje van te maken. Helemaal een goed idee voor boeketten met een extra emotionele waarde. Denk bijvoorbeeld aan een stukje uit een rouwboeket, bruiloftsboeket of de eerste bos bloemen die je ooit van je partner kreeg. Zo maak je je interieur direct een stuk persoonlijker.