Een kantoor in je tuinkamer: de ideale oplossing!

De voordelen zijn legio

Misschien heb je ze in jouw buurt of omgeving, bij familie, vrienden of collega’s, wel een keer gezien: een tuinkamer met kantoor. Een serre of tuinkamer kantoor is een fenomeen dat echt in opkomst is en we steeds vaker zien in Nederland. Een kantoor in je tuinkamer maken is om diverse redenen een aantrekkelijke én slimme keuze. De voordelen van dit recente fenomeen zijn legio. 

1. Een een tuinkamer met kantoor past bij het flexwerken

Het grootste voordeel van een tuinkamer kantoor is wellicht dat je een ruimte creëert waar je lekker, in een relaxte atmosfeer, thuis kunt werken. Thuiswerken of flexwerken is de afgelopen jaren steeds meer ingeburgerd geraakt. En een eigen kantoor aan huis past natuurlijk helemaal bij die trend. Door een afzonderlijke plek in huis te creëren waar je jouw werk kunt doen, kun je je tijdens belangrijke werkzaamheden ook beter en goed concentreren. Je zit immers niet in de huiskamer, waar eventueel kinderen spelen of jouw partner voor afleiding kan zorgen. 

2. Combinatie van ontspanning en werk

Een kantoor in je tuinkamer betekent dat je het nuttige met het aangename combineert. Een tuinkamer kantoor richt je natuurlijk niet alleen praktisch goed in, maar ook met aandacht voor ontspanning. Zorg bijvoorbeeld voor een comfortabele werkstoel en een bank, plaats eventueel een koelkast voor lekkere drankjes en decoreer de wanden met familiefoto’s of mooie schilderen. Een aantal plantenvazen en bloemen maken het geheel lekker ontspannen en helemaal af. 

3. Licht in overvloed

Echt voordelig aan een een tuinkamer met kantoor is dat je een kantoorruimte kunt creëren in een serre met veel ramen en glaswerk. Dat betekent: veel lichtinval. Niet alleen werkt dit prettiger omdat licht goed is voor de mens, maar ook kun je hierdoor besparen op de energierekening. Zonlicht kost niks en naast een natuurlijke verlichting levert de zon ook gratis warmte op. Veel mooier kun je het niet krijgen!

4. De tuin is lekker dichtbij

Tuinkamer kantoor

Als je een kantoor in je tuinkamer inricht, zit je natuurlijk op een plek die direct grenst aan de tuin. Dat betekent dat je een mooi en rustgevend uitzicht hebt. Tegelijk kun je bij mooi weer de deur of schuifpui openen en je lekker laven aan het warme zonlicht. Heerlijk toch, werken in een relaxte omgeving?