Een natuurlijke uitstraling in huis met hout

Hout in huis is hot! En dat is niet gek: met hout zorg je voor een natuurlijke en rustgevende uitstraling in je interieur. Om het nog leuker te maken: je kunt hout op verschillende plekken in je interieur verwerken! We delen de mooiste tips met je in deze blog – lees gauw verder.

Een houten eiken vloer

Waar we meteen aan denken bij meer hout in huis? Een stralende houten vloer! Toch wel dé eyecatcher als het op hout in je woning aankomt. Heel fraai in de woonkamer en slaapkamer bijvoorbeeld. Maar welke houtsoort kies je nu voor een houten vloer? Eikenhout is een gewilde houtsoort: met eiken vloeren ga je voor een warme en tegelijkertijd robuuste uitstraling. En dat niet alleen! Eikenhout is hard, taai en duurzaam, wat maakt dat deze houtsoort zich goed leent voor verwerking in mooie vloeren. Wat betreft de precieze looks heb je veel voor het zeggen: er zijn verschillende bewerkingen mogelijk. Denk aan een gerookte of een geborstelde afwerking, evenals lak in de gewenste kleur. Maak het helemaal naar wens!

Houten meubels in huis

Houten meubels zien we ook veel terug in woningen. De eettafel en de stoelen natuurlijk: die vormen al gauw het centrale punt in je interieur. Als je dol bent op de uitstraling van hout, is het een aanrader om volledig houten stoelen aan de tafel te plaatsen, zonder stoffen of leren bekleding. Zo springt het hout er nog meer uit! En een houten kast is uiteraard ook een plaatje in de kamer – hoe groter de kast, hoe beter.

Houten raamdecoratie

Veel mensen kiezen voor stoffen gordijnen of kunststof rolgordijnen voor de ramen. Maar het staat eigenlijk veel chiquer om voor houten raamdecoratie te gaan. Houten jaloezieën zorgen echt voor meer sfeer in je woning! En ze zijn er in diverse kleuren te vinden – van licht tot donker hout.

Houten balken in je woning

Je kent vast wel de authentieke uitstraling van houten balken in een oude woning: wat een prachtig aanzicht! Mochten deze balken al in je woning zijn bevestigd heb je daar natuurlijk echt een gelukje mee. Maar je kunt dergelijke balken ook laten plaatsen: aan het plafond of je muren. Zeker als je een oude woning en een hoog plafond hebt, is dit een beeldige combinatie!

Houten accessoires

Ten slotte maak je de sfeer in je interieur compleet met houten accessoires. Deze accessoires zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Van houten bloempotten tot houten kaarsenhouders, van houten beeldjes tot houten klokken – haal het liefst een mix van houten accessoires in huis. Je mag namelijk echt uitpakken met deze mooie materiaalsoort in huis: je hebt er niet snel genoeg van!