Een vervelende inbraak voorkom je met een degelijk veiligheidsslot

Zodra je binnen komt besef je dat er iets niet klopt. Jassen liggen op de grond in de gang en op de trap liggen twee computerkabels. Je hart begint sneller te kloppen als je verder loopt en je angst wordt bewaarheid als je ziet dat laden in de woonkamer over hoop zijn gegooid en de televisie en de stereo ontbreken. 

Ingebroken. De achterdeur staat nog op een kier en het slot is gedeeltelijk verwijderd. Je had toen je drie jaar geleden verhuisde nog wel even stil gestaan bij het verouderde slot op de achterdeur, maar in de loop der tijd was het vervangen ervan toch een beetje vergeten. Tot nu dus. Heel je huis is overkop gehaald. Laden zijn omgekeerd, kasten uit elkaar getrokken en je hele keuken ligt op de grond. Je computer is verdwenen, de verzameling horloges waar je zo trots op was ontbreekt en zelfs je paspoort hebben ze meegenomen. 

Twee huizen verderop was het vorige week ook raak. Ook daar wisten inbrekers hun slag te slaan en gingen ze er op een normale dinsdagavond vandoor met elektronica, contant geld en juwelen. Bij de achterbuurman gingen ze een maand geleden op bezoek en werd zijn huis leeggehaald en nu ben jij dus aan de beurt. 

Op zoek naar het juiste veiligheidsslot

Het eerste wat je morgenvroeg gaat doen, is op zoek gaan naar een nieuw veiligheidsslot om je deuren voor eens en altijd te vergrendelen, zodat geen ongewenst iemand nog naar binnen kan. Het verouderde slot was waarschijnlijk net zo oud als het huis zelf, besef je na het nog eens goed te hebben bestudeerd. Meer dan genoeg reden waarom het die inbrekers zo makkelijk afging om bij je naar binnen te komen. 

Je bent niet in staat om te gaan slapen en gaat nog even kijken op het internet naar wat je zoal over veiligheidssloten kunt vinden. Je beseft je al snel dat het oude slot op je achterdeur niet van veiligheidsbeslag was voorzien. Dit wordt op deuren geïnstalleerd om deze te beveiligen tegen inbraak. Oudere sloten kunnen daarom gemakkelijk worden geopend met simpel gereedschap. Iemand die getraind is kan met een simpele schroevendraaier al een heel eind komen, lees je tot je schrik. 

Kies voor veiligheid en bestel online!

Gelukkig lees je echter dat een veiligheidsslot bestellen heel makkelijk online te doen is. Er is genoeg info met betrekking tot verschillende soorten systemen en hun installatie. Er zijn daarnaast vele tientallen opties te vinden die je garanderen dat je een passend nieuw veiligheidsslot kunt vinden. 

Zo hoef je niet langer de deur uit, wat natuurlijk het nodige risico met zich meebrengt als je die niet langer op slot kunt doen. Een nieuw slot wordt thuis bezorgd binnen twee dagen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw nieuwe slot door een speciaal team te laten monteren. En mocht het om een of andere reden toch niet goed zijn, dan heb je 30 dagen recht op retour.