tapijt tegels

Tapijt is een lange tijd uit de mode geweest. Vooral laminaat werd ten opzichte van tapijt enorm populair. Ook andere gladde vloeren, zoals gietvloeren wonnen aan populariteit. Toch is tapijt weer terug en helemaal in de vorm van tapijt tegels. Dit legt veel gemakkelijker dan een rol tapijt. Je zult bij deze vloerbedekking tegels ook nauwelijks last hebben van snijverlies. Deze vierkante tapijt tegels zijn in allerlei kleuren te verkrijgen, waardoor je ook verschillende kleuren kunt combineren. Met het leggen van tapijt tegels verkrijg je een moderne en trendy vloer. 

Voordelen van tapijt tegels

Het grote voordeel van vierkante tapijt tegels is dat ze zacht en warm aanvoelen. Je kunt er gemakkelijk blootsvoets overheen lopen en het is de ideale ondergrond voor kinderen om op te spelen zonder kou te vatten. Maar tapijt tegels hebben ook een goede geluiddempende werking. Voetstappen zullen niet hoorbaar zijn en ook overige geluiden van bijvoorbeeld de tv en radio worden gedempt. De tegels zijn niet glad, dus uitglijden is er bij deze vloerbedekking tegels niet bij. Doordat de tegels in verschillende kleuren te verkrijgen zijn kun je tijdens het leggen van tapijt tegels van kleur afwisselen, zodat je een speelse vloer krijgt. Maak je vlekken op het tapijt, dan kun je een tegel uitnemen en onder de kraan schoonmaken en terugleggen. Bij onherstelbare vlekken of schade is een tegel heel gemakkelijk te vervangen. Het is ook geen enkel probleem om de tegels in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. 

Nadelen van tapijt tegels

Een nadeel kan zijn dat het tapijt lastiger te onderhouden is voor het dagelijkse onderhoud. Een stofzuiger zal hier meer moeite mee hebben dan wanneer je een gladde vloer stofzuigt. Mensen met een allergie moeten oppassen met tegels van tapijt. Stof kan in het tapijt gaan hechten en is lastiger om eruit te krijgen. Allergieklachten kunnen dan verergeren. Wanneer je langdurig zware meubels op de tapijt tegels zet, dan blijft er nadien een afdruk achter. 

Zelf tapijt tegels leggen

Wil je zelf tapijt tegels leggen, dan is dit gemakkelijk zelf te doen. De tapijt tegels kunnen zwevend gelegd worden, maar het is ook mogelijk om ze aan de ondervloer te hechten met speciale lijm of dubbelzijdige tape. Bij het leggen van tapijt tegels moeten de tegels strak tegen elkaar worden gelegd om te voorkomen dat ze gaan schuiven en er naden ontstaan. Aan de onderzijde van veel tapijt tegels staan pijlen. Het is de bedoeling dat je de tegels dusdanig legt dat de pijlen in dezelfde richting wijzen. Dit maakt het leggen erg gemakkelijk.

Door Interieur