Een strakke en moderne woning naleven? Let op de afwerking en details!

Houd je van een modern en strak interieur? Dan kun je dit ideaal op diverse manieren realiseren. Een goede methode is bijvoorbeeld een binnendeur in opdek aanschaffen. Of de woonkamer in strakke, eigentijdse kleuren verven. Maar er zijn nog diverse andere manieren om jouw woonstijl lekker strak en modern te maken. In dit blog lees je enkele tips en adviezen om voordelig en zonder al teveel moeite jouw woonkamer in moderne woonstijl in te richten. 

een strak en modern interieur

Plaats een of meer opdekdeuren in huis

Voor het creëren van een modern interieur is de keuze voor een binnendeur in opdek prima geschikt. Opdekdeuren vallen anders dan stompe deuren gedeeltelijk op het kozijn, waardoor ze – via de opdekrand – zorgen voor een perfecte afsluiting. Het grote voordeel hiervan is dat toch geen kans meer heeft om langs de naden van de deur te gaan. Hierdoor blijft de temperatuur en het klimaat binnen een stuk aangenamer. Verder hangen opdekdeuren stabiel in de scharnieren en gaan ze lang mee. Qua eigentijdse modellen is er tevens veel keuze als het aankomt op dit type deur. Een slimme zet dus als je jouw interieur een moderne en strakke uitstraling wilt meegeven!

Werk de woning ook aan de buitenzijde strak af

Wanneer je jouw woning wilt moderniseren, moet voor een strakke en perfecte afwerking ook de buitenzijde van het huis meegepakt worden. Door te kiezen voor fraaie kunststof gevelbekleding kun je dit op een duurzame en voordelige manier realiseren. Kunststof gevelpanelen zien er niet alleen modern en eigentijds uit, maar hebben naast hun gedetailleerde afwerking nog meer voordelen. Dit plaatmateriaal is bijvoorbeeld goed bestand tegen allerlei weertypen, eenvoudig in het onderhoud (schoonmaken is gemakkelijk en kan met een nat doekje) en vanwege de lange levensduur en het feit dat het materiaal gerecycled kan worden goed voor het milieu. Een prima optie dus wanneer je jouw woning wilt moderniseren.

Modern en strak meubilair

Binnen in huis is het soort meubilair dat gebruikt wordt mede bepalend voor de atmosfeer. Door voor eigentijdse moderne meubels te kiezen, ziet het huis er direct anders uit. Kies bijvoorbeeld voor een strakke eettafel met stoelen in eigentijds design en felle kleuren. Of voor een strak Scandinavisch bankstel. Een van de laatste trends op het gebied van moderne interieurs is een boomstamtafel als eettafel te gebruiken. En natuurlijk mag ook een comfortabele relaxfauteuil met afstandsbediening in een eigentijds strak interieur niet ontbreken.

Moderne sfeerhaard voor extra comfort

Ten slotte kan een eigentijdse en strakke woning niet zonder een moderne sfeerhaard. Dit kan een strakke elektrische inbouwhaard zijn, maar ook een sfeervolle en romantische pelletkachel of houthaard. In elk geval creëer je met een haard een gezellige woonstijl en combineer je die met een strak en stoer interieur.