Voor een mooie afwerking kies je voor gecoat aluminium

De trend op ‘afwerkingsgebied’ voor alle interieurspecialisten onder ons is natuurlijk het gebruik maken van in kleur gecoate aluminium profielen. Vooral voor een stevige, stabiele en vooral ook mooie afwerking in de badkamer, de keuken en het toilet wordt steeds vaker gebruik gemaakt van aluminium. Wij – de aluminium specialisten van ALUMINIUMvakman.nl – vertellen jou hier natuurlijk graag meer over! 

De populariteit van aluminium.

Waarom wordt er steeds vaker gekozen voor profielen van aluminium voor interieurtoepassingen, zowel voor constructie als afwerking (zichtwerk)? Er zijn diverse redenen voor, maar de belangrijkste zijn o.a. deze:

Aluminium is een zeer licht metaal, eenvoudig(er) te verwerken dus. Aluminium is van zichzelf een ‘mooie’ metaalsoort, met de mooie zilverwitte kleur ideaal voor zichtwerk (al wordt steeds vaker voor gecoat aluminium gekozen!). Aluminium is eenvoudig(er) te bewerken, zoals zagen, snijden, buigen, vervormen, etc. Aluminium is van zichzelf al aardig slijtvast en corrosiebestendig en ‘last but not least’ aluminium is relatief erg voordelig. 

Gecoat aluminium, hoe werkt dit precies?

En al deze voordelen matchen perfect met de mogelijkheid tot het coaten van aluminium, in iedere gewenste RAL-kleur, zowel in glad als fijnstructuur oppervlakte. Op dit moment zijn wij druk bezig met het online plaatsen van een gerichte collectie aluminium profielen die – inclusief hoogwaardige poedercoating – direct online besteld kunnen worden. Perfect op maat uiteraard.

Naast een keuze op het gebied van diverse profielen & afmetingen en een lengte op maat (op mm niveau) tussen de 10 cm en de 600 cm, kunnen wij het profiel professioneel laten coaten in iedere RAL kleur. In Nederland en Belgie is de kleur gitzwart RAL 9005 met stip de meest populaire kleur voor interieurdoeleinden, maar u kunt zelf kiezen uiteraard.

Let er hierbij goed op dat u een goede keuze maakt voor glad versus fijnstructuur. Een gladde coating heeft een prachtige moderne uitstraling, waarbij fijnstructuur iets stoerder oogt, maar glad is ook wat minder krasbestendig en je ziet er werkelijk alles op. Kies je voor een coating met een fijnstructuur oppervlakte, dan moet je rekening houden met een kleur die iets lichter oogt t.o.v. een gladde coating.

Aluminium profielen bij ALUMINIUMvakman – binnenkort ook gecoat – perfect op maat, voor een scherpe prijs & snel in huis. Neem snel een kijkje op onze website!