Helemaal hot; boomstamtafels!

Met een onverwoestbare boomstamtafel haalt u de natuur in huisboomstamtafel tafelblad

Met een boomstamtafel haalt u de natuur in huis. Het tafelblad is vervaardigd uit een boomstam en geeft een robuuste en levendige uitstraling. Boomstamtafels zijn een waardevolle toevoeging voor elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, met diverse onderstellen en in meerdere houtkleuren. Deze tafels zijn origineel, stoer en zeer duurzaam, waardoor ze bijzonder populair en trendy zijn. Boomstamtafels in een landelijk interieur geven rust, stijl en sfeer.

Een tafelblad uit een stuk of gelijmd uit meerdere houtdelen

De meeste tafelbladen van boomstamtafels bestaan uit een stuk hout. De tafel kan ook gelijmd zijn uit meerdere delen, waardoor het risico op kromtrekken van het tafelblad wordt uitgesloten. Tafelbladen uit tropisch hardhout hebben minder kans op kromtrekken en kunnen vaak uit een stuk gezaagd worden. De jaarringen van de boom lopen over de gehele tafel door. U kunt een boomstamtafel op maat laten maken, met de gewenste houtdikte en lengte en breedte aan de voor-, midden- en achterzijde. Ze zijn hierdoor zeer divers te gebruiken, bijvoorbeeld als eetkamertafel, salontafel of bijzettafel.

Boomstamtafels met een unieke vorm en poten van materiaal naar keuze

Met een boomstamtafel bent u verzekerd van een unieke tafel. Elke boomstam heeft namelijk een andere vorm en andere schors. De organische vorm van het hout blijft bewaard en geeft een rustieke uitstraling. U kunt zelf aangeven of u weinig of veel rondingen of curves in de tafelzijdes wilt. Bovendien kunt u zelf bepalen wat voor soort poten u onder de tafel wilt. Van duurzaam hout, of bijvoorbeeld van aluminium, roestvrijstaal of chroom.

boomstamtafels

Een smaakvol interieur met een natuurlijke look & feel

Een boomstamtafel geeft uw interieur een natuurlijke look & feel. Er zijn boomstamtafels van verschillende houtsoorten, zodat u altijd iets naar uw smaak vindt dat naadloos bij uw interieur past. Van eikenhout en teakhout tot larikshout en mahoniehout. Of misschien wit u wel een tafelblad van notenhout, om te gebruiken voor een wandtafel. Zoveel wensen, zoveel smaken. Boomstamtafels worden onder meer ook gemaakt van bubinga, essen, taxus, wengé, plataan, iepen en padoek.

Een onbewerkt tafelblad of een met olie, lak of beits voor- of nabehandeld blad

Een boomstamtafel is puur natuur. Deze tafels zijn onverwoestbaar. Ze worden meestal geleverd met een onbewerkt tafelblad, maar het is mogelijk om het blad later te beitsen, lakken of in de olie te zetten. Indien gewenst, kan het tafelblad van de boomstamtafel ook worden voorbehandeld met olie of lak.