Landelijke slaapkamerinrichting

Landelijk wonen

Landelijkheid staat voor rust, stilte, gezelligheid en relax. Het is het gevoel van thuiskomen, van genieten met vrienden of familie. In een landelijk interieur brengen we als het ware de natuur naar binnen. Je vindt er veel natuurlijke materialen. Naast houten meubelen kiezen we ook voor hout voor de vloeren, plafonds, deuren en verschillende houten accessoires. De stoffen zijn eveneens van natuurlijke oorsprong. We zien veel katoen, wol en jute bijvoorbeeld. De uitstraling is rustig en neutraal. Er worden geen felle kleuren gebruikt. De hoofdkleuren zijn bruin, beige, wit of gebroken wit, grijs of heel zachte pastelkleuren.

landelijke slaapkamer

Landelijke slaapkamer

De landelijke slaapkamer ontsnapt niet aan deze trend van zoeken naar de natuur. In een landelijke slaapkamer draait immers alles om rust en gezelligheid. Kies bij een landelijke slaapkamer niet enkel voor houten meubels, maar durf verder te gaan. Een houten vloer geeft veel meer warmte dan een stenen vloer, wat wel belangrijk is in de slaapkamer. Stap je uit bed, dan wil je geen koude voeten! In een landelijke slaapkamer kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een houten wand achter het bed. Een muur die half of volledig bedekt is met hout, geeft de sfeer van een vakantiehuisje of chalet in het bos.

Landelijke slaapkamer accessoires

Kies je accessoires in je landelijke slaapkamer ook in functie van deze stijl. We geven graag een paar tips mee. Een houten kader rond de spiegel is heel karaktervol. Hanglampen, vloer- of tafellampen kunnen gecombineerd worden in dezelfde landelijke stijl: de staander kan een houten blok of een takkenbos zijn. De lampenkappen hou je best in neutrale kleuren. Kies voor de gordijnen, bedspreien en matjes natuurlijke stoffen: katoen, wol of jute. Zij stralen degelijkheid uit, wat toch karakteristiek is voor landelijkheid. Wat ook heel goed past in deze slaapkamer zijn ouderwetse lakens met bloemmotiefjes. Ze staan heel erg lieflijk!

De totale look mag best stoer of wat grof zijn. Zolang je gezelligheid en rust voorop stelt, zal je in je landelijke slaapkamer nog heel veel aangename uren doorbrengen!