Woonaccessoires in een industrieel interieur

Terug naar de grote fabriekslook

Haal de fabriekslook van de 19e of 20e eeuw terug in je interieur of woonkamer. Industrieel betekent vooral praktisch, ruim, ruw en onafgewerkt materialen. Deze trend is voornamelijk gebaseerd op de oudere pakhuizen, fabrieken na de industriële revolutie.

industrieel interieur

Gebruik ruwe materialen zoals hout, beton of baksteen voor een industrieel interieur

Een ruwe bakstenen muur mag onbedekt blijven in dit interieur. Kies voor metaal en ijzeren palen of steunbalken om net dat tikkeltje ruwheid naar boven te brengen. Een gietvloer in Epoxi of een betonnen vloer mag maar ook een verweerde houten vloer kan in dit industrieel interieur.

Industrieel horeca interieur

Sobere industriële kleuren creëren ruimte

Om een industrieel interieur te creëren gebruikt men sobere kleuren zoals wit, grijs of zwart. Deze kleuren geven ruimte en dat stoere aan de woning. Kleur mag maar liever in één accent zoals één muur in blauw, geel of rood. Of gebruik industriële woonaccessoires in een opvallende kleur om toch een tikkeltje kleur in het interieur aan te brengen.

Stoer en groot meubilair

Het meubilair mag zo basic mogelijk zijn met veel metaal en ijzer in verwerkt. Grote stukken meubilair zoals een industriële tafel passen perfect in deze ruimte en wekt de illusie van deze fabriekslook.
Niet te veel meubels plaatsen, het hoognodige of praktische meubilair met hier en daar wat metalen accessoires of retro spullen die men gemakkelijk vindt op rommelmarkten of tweedehandswinkels.

industriele tafel

 

Industriële woonaccessoires

Focus op blikvangers zoals oude ijzeren reclameborden of ijzeren kasten en metalen rekken om het interieur op te smukken. Grote metalen lampen of gewoon peertjes aan het plafond brengen deze sfeer zeker naar boven. Industriële woonaccessoires zoals een oude telefoon of schrijfmachine, ijzeren gietwerk, oud gereedschap of voorwerpen waar men de mechaniek kan zien zijn een must om dit plaatje te doen kloppen.

industriele woonaccessoires

De zichtbaarheid van radiators, leidingen en kabels mag

Opvallend voor een industrieel interieur is de zichtbaarheid van radiators, leidingen en kabels. Deze mogen nu gezien worden en moeten niet meer weggestopt worden.