Herfst interieur inspiratie

De herfst komt snel dichterbij en brengt daarmee een nieuw seizoen voor interieurontwerpers om herfst interieur inspiratie op te doen. Het seizoen pronkt met een verbluffende reeks kleuren, texturen en patronen om interieurs op te vrolijken en een toevluchtsoord te creëren dat perfect is om te overwinteren tijdens de volgende wintermaanden.

Lees verder voor zes soorten herfst interieur inspiratie om dit najaar te gebruiken!

een mooi Herfst interieur

1. Kleuren

Kleur in het herfst interieur brengen kan een goede manier zijn om een ​​unieke sfeer neer te zetten, balans te creëren en een gebied af te bakenen. De herfst is het seizoen van kleurrijke veranderingen en de kleuren die dit jaar worden gebruikt, zullen helpen om een ​​perfect herfst interieur voor de woonkamer, slaapkamer, kantoorruimte, keuken of badkamer te creëren. De favoriete kleuren om als basis te gebruiken in een herfst interieur zijn een rijk palet van donkerbruin en crèmekleurig met accenten van geel, oranje en zelfs felgroen om de kamer te laten opvallen.

2. Textuur

Misschien wel een van de meest ingetogen elementen van het herfst interieur is textuur, deze is essentieel om diepte aan een kamer te geven. Gebruik voor een herfst interieur een combinatie van natuurlijk ogend hout, geweven en rieten dekenmanden, een decor gemaakt van stokken of zachtere elementen zoals wol met een mooi breipatroon. Door verschillende texturen te combineren, ontstaat er een contrast tussen harde en zachte texturen en wordt de ruimte visueel nog aantrekkelijker.

de Herfst interieur inspiratie

3. Patronen

Bij correct gebruik hebben patronen in een interieur het vermogen om een bepaalde opwinding te brengen en de aandacht te trekken naar waar de ontwerper wil dat ze gaan. Patronen om naar uit te kijken deze herfst, om een ​​leuke sfeer in de kamer te brengen, zijn: gedurfde kleurblokken, geometrische patronen in tapijten en spreien, en natuurlijke patronen geïnspireerd op bladeren. Het felbegeerde warme gevoel dat wordt gevonden in deze op de herfst geïnspireerde sfeer, zal elk huis of kantoorinterieur transformeren in een plek die gegarandeerd warmte brengt in de winterse kou.

Herfst interieur inspiratie

4. Plaatsen

Pas op voor vreemde toepassingen van bepaalde kleuren in het huis, anders kan het er raar en extravagant uitzien. Voor de badkamer en keuken zijn pastelkleuren prima, maar voor de slaapkamer, woonkamer en de inkomhal, moet je proberen herfstkleuren te gebruiken.

5. Decor

Probeer bepaalde elementen te vinden die uw huis mooi kunnen versieren, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed. Dit kunnen ook gordijnen zijn, bijvoorbeeld met gedrukte herfstbladeren of andere afeebldingen die aan dit seizoen herinneren. Wees niet bang om met prints te spelen, alles watrust en sfeer in je interieur brengt, is het proberen waard. En denk aan extra decoraties die in alle meubelzaken te vinden zijn. Het kunnen kunstmatige bladeren zijn of zelfs handwerk.

Herfst interieur

6. Creatieve verlichting

Naarmate de nachten langer, en de dagen donkerder worden, is goede verlichting nog belangrijker. Bovendien is er niets beters dan op een donkere winteravond thuis te komen en de lichten aan te doen die uw huis een warme en gezellige gloed geven. Van plafondlampen tot staande lampen, verlichting speelt een grote rol in ons huis tijdens de herfst- en wintermaanden, dus waarom zou je geen statement maken met de stijlen die u kiest? Een slecht verlichte kamer maken de donkere wintermaanden somber, zorg dus dat je binnen de juiste sfeer neer zet.