Zo houd jij je gloednieuwe shutters zo lang mogelijk mooi

shutters mooi houden

Een van de interieurtrends van 2020 is natuurlijk de geliefde shutters. Je ziet ze bijna overal al hangen. Wanneer je net nieuwe shutters hebt aangeschaft voor in de woonkamer, badkamer of slaapkamer, wil je natuurlijk graag dat ze mooi schoon blijven! In deze blog geven wij een paar tips hoe je het beste je pas gekochte shutters schoon kunt houden!

Tips voor het schoonhouden van je shutters

Wanneer je een lange tijd je shutters niet schoonmaakt, komt er natuurlijk stof op. Hierbij komen we gelijk bij de eerste tip aan, namelijk: stof je shutters goed af! Ga er met een stof absorberend doekje of een plumeau overheen, en de stof verdwijnt meteen. Je kunt ze stuk voor stuk schoonmaken, maar wanneer je de shutters dicht doet, kun je meteen alles tegelijk afnemen. Dit scheelt je veel tijd! Wanneer er vlekken op de shutters zitten, kun je deze schoonmaken met een licht vochtig doekje. Het is belangrijk dat je geen hardnekkige schoonmaakmiddelen gebruikt hiervoor, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de kwaliteit van de mooie shutters. De allerlaatste tip, maar zeker niet onbelangrijk: Herhaling! Na één keer je shutters af te hebben genomen, blijven ze natuurlijk niet eeuwig schoon. Maak ze eens in de zoveel weken schoon, zodat ze er als spiksplinternieuw uit blijven zien!

Nog geen shutters in huis?

Heb je nog geen shutters in huis, maar ben je wel hard opzoek naar shutters van goede kwaliteit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden online. Je vindt er veel diverse soorten, maten en kleuren. Je kunt ze zelfs op maat laten maken, zodat het op elk gewenst raam past. Een van de redenen waarom shutters erg handig zijn, is naast dat ze heel erg mooi zijn, ze ook nog een isolerende functie hebben, en dit scheelt je extra energiekosten in de winter en zomer!

Waar kun je shutters kopen?

Zoals we net al zeiden kun je shutters eenvoudig online kopen. Ben je opzoek naar een uitgebreid assortiment, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van Van Eyck Shutters. Ze hebben namelijk een uitgebreid assortiment en verkopen veel verschillende soorten shutters in verschillende kleuren. Ook kunnen zij je shutters op maat laten maken, zodat ze ook bij jou op elk raam passen. Neem dus snel een kijkje op de website!