Het inrichten van uw eigen thuiskantoor

interieur kantoor

De periode van thuiswerken is voorbij, toch blijft het thuiskantoor een essentiële werkplek. Het is fijn als u thuis een plek heeft waar u zich goed kunt concentreren en het nodige werk kan verrichten. Bij het inrichten van een eigen werkplek komt een hoop kijken, ook een hoop waar u zelf niet snel over na zou denken. Om u op weg te helpen bij het inrichten van deze werkplek geven we u een aantal adviezen. Zo kunt u vandaag nog aan de slag met het inrichten van uw eigen thuiskantoor. 

Houd rekening met het licht in de kamer

De lichtinval op uw werkplek is iets waar u niet snel over nadenkt. Toch is het erg belangrijk dat u rekening houdt met deze lichtinval. Wanneer u een monitor of laptop op uw bureau plaatst is het natuurlijk wel belangrijk dat het scherm goed zichtbaar is. Wanneer de zon op het scherm staat kan het zijn dat het scherm minder goed zichtbaar is.

Creëer een ergonomische plek 

U zal hoogstwaarschijnlijk veel tijd doorbrengen op uw werkplek, het is daarom van groot belang dat u ervoor zorgt dat de werkplek ergonomisch is. Zo is het belangrijk dat uw voeten plat op de grond staan en dat uw onderarm in een hoek van 90 graden staat ten opzichte van uw bovenarm. De bovenkant van uw scherm kan het beste op ooghoogte zijn.

Het kiezen van een bureau

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw werkplek, het bureau. Bureaus zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een in hoogte verstelbaar bureau, ontzettend ergonomisch. Ook is een hoekbureau een echte aanrader, zo kunt u op de ene kant uw laptop/monitor zetten en op de andere kant uw papierwerk. Emob hoekbureaus bieden de stevigheid en kwaliteit van een uitstekend bureau. 

Houdt uw werkplek netjes

Een chaotische werkplek is voor niemand wenselijk. Het is daarom belangrijk om over genoeg opbergmogelijkheden te beschikken. Zo voorkomt u slingerende papieren en andere ongemakken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een ladeblok onder uw bureau te plaatsen, zo weet u zeker dat u alle rommel op kunt ruimen. 

Zorg voor goede verlichting

Als u doorwerkt tot in de avonduurtjes of als u überhaupt een donkere kamer heeft is het van groot belang dat u beschikt over goede verlichting. Slechte verlichting kan zorgen voor vermoeide ogen en hoofdpijn. Het aanschaffen van een mooie bureaulamp is dus geen overbodige luxe.