Hoe bescherm je je tuinmeubels tegen vorst?

Zorg goed voor jouw tuinmeubilair
Wie nieuwe tuinmeubilair heeft gekocht, wil natuurlijk dat het materiaal – wat de weersomstandigheden ook zijn – van goede kwaliteit blijft en tegen een stootje kan. Daarom is het van belang om jouw tuinmeubelen goed te onderhouden, zeker in het najaar. Juist in het najaar is het koud, vriest het en regent het. En bestaat er dus kans dat jouw tuinmeubels beschadigd raken. De tuinmeubels beschermen tegen vorst is dan belangrijk. Schade kun je dan goed voorkomen. Maar hoe doe je dat? Door goed voor het meubilair in de tuin te zorgen! Hoe je dat slim kunt aanpakken en jouw tuinmeubels winterklaar maken kunt, lees je hieronder. 

1. Dek jouw meubels goed af
Tuinmeubels beschermen tegen vorst kan goed door de meubels af te dekken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vocht afstotende kleden gebruiken. Komt er namelijk geen vocht op de meubels, dan kan er ook geen vochtaanslag op de tuintafel en tuinstoelen ontstaan en voorkom je daarmee vorstschade. 

2. Zet de meubels onderdak
Door jouw meubels onderdak te zetten, bescherm je ze op een goede manier tegen vorstaanslag. Als er een sneeuwbui langskomt, voorkom je dat het meubilair ondergesneeuwd raakt en dat er vocht in de kiertjes en naden van het tuinhout trekt. 

3. Impregneer de meubels
De tuinmeubels winterklaar maken kan ook door het houten meubilair te impregneren. Bij kunststof tuintafels en tuinstoelen is dit niet nodig. Maar bij meubilair dat niet is geïmpregneerd of verweerd is geraakt, is het aan te raden te kiezen voor een goede laklaag of een specifiek impregneermiddel. Zodat er geen vocht in het hout kan trekken, dat als het vriest uitzet en beschadigingen aan het hout veroorzaakt. 

tuinmeubels winterklaar maken

4. Plaats houten tuinmeubels niet direct op een groen gazon
Het is aan te raden om met name houten tuinmeubilair niet op het gazon te zetten. Wanneer de meubels direct op het gras en een vaak vochtige ondergrond staan, ontstaat er mos-aanslag en groenaanslag. En kan er ook vocht de houten meubels in trekken. 

5. Koop desnoods aluminium tuinmeubelen
Wil je jouw tuinmeubels beschermen tegen vorst,dan kun je dat ook preventief doen door aluminium tuinmeubilair te kopen. Met aluminium stoelen en tafels weet je zeker dat temperaturen van onder nul geen kans maken om jouw meubilair aan te tasten.