Nieuwe schutting kopen – wat zijn de trends?

Een schutting kopen voor in de tuin is tegenwoordig wel erg populair, en dat is niet zonder reden. Steeds meer woningen kiezen voor een schutting kopen vanwege de voordelen die het biedt op het vlak van privacy en beveiliging. Natuurlijk is een schutting kopen ook een voorziening die moet bijdragen tot de look en feel van de woning en tuin – en dat is waar de zoektocht naar een goed exemplaar wat ingewikkelder wordt.

Als je niet goed weet welke schutting je nu precies moet kiezen om de uitstraling van je tuin een niveau hoger te tillen – dan kan het volgende overzicht met populaire trends je misschien helpen!

soorten schuttingen

Verschillende soorten schuttingen die populair zijn

Een schutting mag dan wel een eenvoudige voorziening lijken te zijn, toch komt er heel wat bij kijken als je een degelijke kandidaat wil vinden. Vooral als je de balans wil verkrijgen tussen stijl, functionaliteit en duurzaamheid is het belangrijk verschillende soorten schuttingen af te wegen!

1. Kokos schuttingen

Een van de populairste soorten schuttingen van tegenwoordig zijn kokos schuttingen. De schuttingen bestaan uit de bast van de kokosnoot, die in lange stukken aan elkaar wordt bevestigd. Het grote voordeel van deze schutting? Je bereikt er meteen een exotische, avontuurlijke look mee in de tuin, en dat is waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Ook is kokos erg stevig, waardoor het dus lang meegaat en wel tegen een stootje kan!

2. Hardhout schuttingen

Voor wie het liever houdt bij een traditionele schutting kopen, is hardhout dan weer een goede optie. Dit hout is meestal afkomstig uit het noorden van Europa en is dus erg goed bestand tegen koude, weer en wind. Het materiaal kan daarbij eenvoudig behandeld worden en het resultaat is een fijn afgewerkte schutting die de hele tuin en gazon perfect afschermt tegen pottenkijkers. Dergelijk hout is daarbij in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar: van grijs hout tot rood hout en kleine of grote planken, alles kan.

verschillende soorten schuttingen

3. Bamboe schuttingen

Bamboe is tenslotte ook een van de populairste schuttingen van dit moment. Net als bij kokos wordt een tropische look bereikt, maar dan oogt bamboe wel nog iets zomerser en ruimer. Natuurlijk is bamboe ook wel veel lichter, waardoor het misschien niet de ideale optie is als je vaak te maken krijgt met stormachtig weer. Tijdens de zomer is het dan weer de perfecte houten schutting voor een unieke, exotische look!

De perfecte houten schutting voor jouw tuin

Precies de goede houten schutting vinden voor in jouw tuin is niet altijd een eenvoudige opdracht. Bovenstaand overzicht kan je echter goed op weg helpen om de juiste keuze te maken, zodat de uitstraling van je tuin meteen een niveau hoger wordt getild!