Hoe kies je de juiste tafel uit?

De juiste tafel uitkiezen voor jouw huis? Lees deze tips!

Wil je de juiste tafel of sidetable uitkiezen voor jouw huis? Wanneer je voor een tafel gaat kijken, zal je meteen opvallen dat je meer dan genoeg keuze hebt. Zoveel keuze, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je nou de best passende tafel voor jouw huis uit? In dit artikel geven we je enkele tips bij het uitkiezen van een tafel.

woonkamer tafel

Kies het juiste formaat

Wanneer je een tafel gaat kopen, is het erg belangrijk om op het formaat hiervan te letten. Je kunt wel een mooie tafel kopen, maar misschien kom je er achteraf achter dat de tafel toch ietwat te groot is of om een andere reden niet helemaal goed in huis past, waardoor er weinig ruimte beschikbaar blijft. Wanneer je een eettafel koopt, die je naast rekening te houden met het formaat van de eettafel ook rekening te houden met 90 cm loopruimte aan alle kanten van de eettafel. Koop je een sidetable, dan wil je ook nog voldoende loopruimte beschikbaar hebben.

Denk na over de vorm

Denk ook na over de vorm van de tafel. Zo zijn rechthoekige tafels het meest populair, maar tegenwoordig wordt ook de ronde of ovale tafel steeds meer gezien. Let erop dat de vorm van de tafel past bij de vorm van de kamer. Dit heeft namelijk veel invloed op de functionaliteit van de ruimte. Zo ogen ronde en ovale eettafels vrij sociaal en zijn ze geschikt voor kleinere ruimtes. Vierkante tafels zorgen voor een meer ruimtelijk gevoel en kunnen een lang en smal gebied opbreken. Rechthoekige tafels passen in de meeste ruimtes. Deze zijn ideaal als je een grotere ruimte hebt en meerdere mensen wilt ontvangen.

Bedenk hoe je de tafel gaat gebruiken

Bedenk ook hoe je de tafel gaat gebruiken. Misschien moet het een soort verlengstuk van de woonkamer of keuken worden. Het kan ook zijn dat de tafel gebruikt wordt voor het maken van huiswerk, studeren of om eraan te werken. Dan kun je het beste kiezen voor een duurzame eettafel die je ook eenvoudig schoon kunt maken. Stel dat je bijvoorbeeld regelmatig veel mensen uitnodigt, dan kun je ook een uitschuifbare tafel kopen. Zo bespaar je ruimte, maar heb je ook genoeg ruimte als je gasten over de vloer hebt.

Aan de hand van deze punten kun je gericht op zoek gaan naar een tafel van specifiek materiaal, zoals bijvoorbeeld hout. Wij wensen je veel succes met het vinden van een geschikte tafel!