Kledingkast op maat laten maken: waar op letten?

Wil je graag een kledingkast op maat laten maken? Dat is een goed idee! Zeker als je genoeg opbergruimte voor je kleren wilt hebben, is een kledingkast op maat een goede oplossing voor jou. In deze kast kan je je kleren immers op een nette, overzichtelijke manier indelen. Bovendien is niet iedere woning geschikt voor een standaard kledingkast, bijvoorbeeld als je schuine muren hebt, en ook dan is een kledingkast op maat ideaal. Maar waar moet je op letten als je zo’n kledingkast laat maken? Deze tips helpen je alvast een handje op weg!

1. Kledingkast op maat laten maken: de kleur en het materiaal

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over welk materiaal jouw voorkeur heeft. Kijk hierbij ook zeker naar de materialen die je reeds gebruikt in je interieur, zodat je materiaalkeuze bij je woonstijl past. Daarna kan je kijken naar de kleur. Een kast in een neutrale kleur is altijd goed. Je kunt hier jarenlang van genieten en je zal er niet zo snel op uitgekeken zijn. Een kast op maat laten maken is duurder dan een standaard kast en het zou natuurlijk zonde zijn als je niet tevreden bent over je aankoop. 

2. De soort deuren

Bij een kledingkast kan je kiezen voor verschillende soorten deuren. De standaard deuren zijn openslaande deuren. Deze zijn in veel slaapkamers aanwezig. Echter kunnen schuifdeuren ook zeer praktisch zijn omdat je er veel ruimte mee bespaard. Dit is een goede oplossing als je een kleine slaapkamer hebt. 

Wil je jouw slaapkamer een moderne of landelijke uitstraling geven? Kies dan voor brede schuifdeuren. Zowel openslaande deuren als schuifdeuren zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Denk vooral na over welke look je wilt creëren met de kast, dit kan zeker helpen bij je keuze.

waar op letten bij kledingkast op maat laten maken

3. De opbergruimte

Een kledingkast op maat is uiteraard bedoeld om je kleding in te bewaren. Bedenk dus op voorhand hoeveel opbergruimte je nodig hebt en wat je allemaal kwijt wilt in je kast. Op die manier kan je bepalen hoe groot de kast moet worden. Misschien wil je wel een paar extra plankjes voor je ondergoed of een paar planken om je schoenen netjes op te kunnen bergen? De keuze is helemaal aan jou!

4. Wandmontage

Ook de binnenkant van je kledingkast kan je helemaal naar jouw smaak indelen. Hierbij moet je goed nadenken over hoe jij je kleding het liefste opbergt. Zo kan je kiezen voor een stang om je kleding aan op te hangen. Of misschien heb je liever planken om je kleding op te vouwen en te sorteren. Maak op voorhand een inschatting van hoeveel planken, lades en hangruimte je nodig hebt en graag wilt hebben. Op basis daarvan kan je bepalen wat je allemaal in je kledingkast wilt monteren.

5. Verlichting in kledingkast

Verlichting in de kast is iets wat dikwijls wordt vergeten, terwijl goede verlichting eigenlijk heel belangrijk is. Want hoe vervelend is het om je kleding uit te kiezen in het donker? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten verlichting die speciaal gemaakt zijn voor kledingkasten.

kledingkast op maat laten maken

6. Kledingkast met spiegel

Tenslotte heeft een kledingkast ook een spiegel nodig. Hierbij kan je kiezen of je de spiegel langs de binnen- of buitenkant van de kast wilt hebben. Daarnaast kan je zelf bepalen hoe groot deze spiegel moet zijn. Een spiegel maakt je kast helemaal af en bovendien hoef je hierdoor niet iedere keer naar een spiegel te lopen als je jouw outfit aan het uitzoeken bent.

Zo, met deze tips kan je een kledingkast op maat laten maken. Je hoeft alleen nog een winkel of meubelzaak uit te zoeken waarbij je jouw droomkast kunt laten maken. Neem gerust een kijkje bij een meubelzaak in je buurt en informeer naar de opties!