Hoe pimp ik mijn trap? 5 leuke ideeën!

Hoe pimp ik mijn trap? Misschien kan je trap wel een make-over gebruiken, maar heb je geen budget om een volledig nieuwe trap aan te schaffen of professionals in te schakelen. Geen zorgen, er zijn manieren genoeg om je trap een nieuwe look te geven zonder dat je dat erg voelt in je portemonnee. In deze blogpost delen we vijf leuke ideeën om je trap te pimpen!

1. Trap pimpen met verlichting

Hangt er momenteel een felle plafondlamp boven de trap? Dit mag dan wel praktisch zijn, maar hierdoor ziet de hal er dikwijls sfeerloos en kil uit. Gelukkig kan je de trap makkelijker sfeervoller maken met mooie LED lampen. Op die manier creëer je direct meer sfeer, moet je de kille plafondlamp minder vaak aansteken én kan je de treden ook nog goed zien. Redenen genoeg om mooie trap verlichting te installeren!

2. Trap behangen

Je kunt meer met behang dan alleen maar saaie muren bedekken. Je kunt behang namelijk ook gebruiken om je traptreden van een leuk printje te voorzien. Het grote voordeel van behang is dat je er echt alle kanten mee op kan. Zo kan je bijvoorbeeld alle treden in een ander printje beplakken om een speelse look te creëren. Maar je kunt ook je eigen traploper maken met een rol die je leuk vindt. De keuze is aan jou!

Trap behangen

3. Stootbord trap verven

Wil je de trap een nieuwe uitstraling geven, maar heb je geen zin om alle treden te schuren en te verven? Dat hoeft ook niet! Je kunt ook prima de stootborden aanpakken door ze een nieuw likje verf te geven. Met stootborden worden de delen van de treden bedoeld die je direct ziet. Een nieuw, leuk kleurtje heeft dus invloed op je hele trappengat en zelfs op je hal! 

Je kunt bijvoorbeeld de stootborden wit maken om de ruimte optisch groter te laten lijken. Maar het is ook mogelijk om per trede een tintje lichter of donkerder te gaan. Zo geef je je trap een prachtig ombre effect! 

4. Traploper bevestigen

Wanneer je wat meer budget te besteden hebt en als je (naast je gepimpte trap) minder lawaai en meer grip wilt creëren, kan je mooie trapbekleding voorzien. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een traploper te kopen? Je vindt traplopers in verschillende kleuren en patronen, ze zorgen voor minder lawaai wanneer je naar beneden loopt en ze zorgen voor meer grip op de treden. Bovendien zorgt een loper er ook voor dat je treden minder snel gaan slijten. Kortom, voordelen genoeg!

Trap pimpen met verlichting

5. De muur opvrolijken

Tenslotte kan je de trap een nieuwe uitstraling geven door simpelweg de muur erlangs in een nieuw jasje te steken. Voorzie de muur van een mooie laag witte verf of juist van een feller en opvallend kleurtje. Een andere mogelijkheid is om een aantal (persoonlijke) foto’s of leuke posters op de muur te hangen om de boel wat op te vrolijken. Een beetje creativiteit is reeds voldoende om de muur én trap een nieuwe look te geven!