Hoe zorg je dat je als bedrijf opvalt?

Elke ondernemer wil dat zoveel mogelijk mensen over zijn of haar bedrijf horen. Waar je vroeger slechts beperkte manieren had om dat te doen, zijn de mogelijkheden daarvoor tegenwoordig legio. Je kunt waterflessen bedrukken, vlaggen laten maken, of pennen met logo laten bedrukken. Je kunt reclamecampagnes in social media optuigen die precies de mensen ‚targetten’ die jij wil bereiken en je kunt mailings de deur uit doen om op te blijven vallen met passende informatie. Aangezien er zoveel opties zijn om je bedrijf te promoten, zul je eerst moeten onderzoeken welke reclame past bij jouw bedrijf. In dit artikel bespreken we de verschillende vormen van reclame die je als ondernemer tot je beschikking hebt en hoe je het beste de ideale vorm voor jouw bedrijf bepaalt. 

klanten

Stel een duidelijke marketingstrategie op

Al is je product nog zo goed, klanten moeten dit product wel eerst opmerken voor ze deze zullen gaan kopen. Daarom moet je aan de slag te gaan met de marketingstrategie van je bedrijf. Reclame maken is een belangrijk onderdeel van deze strategie. Er zijn veel verschillende manieren om aan promotie te doen en zo je doelgroep te bereiken. 

Marketing met een klein budget

Guerrillamarketing kan gezien de minimale kosten interessant zijn voor veel bedrijven. Je probeert daarbij namelijk met zo min mogelijk geld uit te geven een grote impact te verkrijgen. Dit type reclame past niet echter bij elk bedrijf en vraagt om een hoge mate van originaliteit. Heb jij een accountskantoor, dan zal guerrillamarketing niet de beste juiste reclame uiting voor jou zijn. 

Directe boodschap

Onder direct marketing verstaan we het feit dat je als bedrijf een directe boodschap naar je klanten en potentiële klanten stuurt. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties online plaatsen op social media of websites. Ook de geplaatste advertenties in kranten en tijdschriften vallen hieronder, iets wat natuurlijk al decennia lang wordt gedaan. Verder kun je zoekmachinemarketing (ook bekend als SEA, niet te verwarren met SEO) toepassen en spotjes produceren voor radio en/of televisie. Meestal zit hier een behoorlijk prijskaartje aan en is dit daardoor niet heel interessant voor beginnende bedrijven.

Content marketing

Bij content marketing promoot je niet direct je product of dienst, maar geef je de klant stukjes kennis, of bijvoorbeeld entertainment, die ermee verband houden. Het grote voordeel van deze vorm van reclame is dat het niet overkomt als reclame.

Welke boodschap wil je overbrengen?

Maak de boodschap die je will overbrengen in je reclame uitingen zo concreet mogelijk. Stel jezelf daarbij constant vragen, zoals ‚wat wil je jouw potentiële klanten met de campagne duidelijk maken?’ Probeer deze boodschap kort en bondig te formuleren. Veel ondernemers maken de fout om meerdere doelen te willen behalen door deze in één boodschap te stoppen. Ontwijk dit en focus je op één boodschap of doel per campagne.

Leer je doelgroep kennen

Reclame is een heel erg effectieve manier om de juiste groep mensen te bereiken. Het is dus essentieel dat je jouw doelgroep goed leert kennen en de advertenties daar op toe gaat spitsen. Probeer dus eerst een duidelijk beeld te krijgen van je doelgroep. Het is slim om hiervoor een klantenanalyse te maken. Zo ontdek je wie je potentiële klanten zijn en hoe je ze kunt bereiken. Die analyse kun je daarna altijd als basis gebruiken bij campagnes die opgesteld worden. Het is dan ook belangrijk dat deze analyse zo goed mogelijk gebeurd, anders zul je met de verkeerde informatie aan de slag gaan.

Prikkelend en onderscheidend

Reclame moet natuurlijk prikkelend en onderscheidend zijn. Let op: out of the box denken is goed, maar het moet niet te vergezocht zijn. Een ijzersterke reclameboodschap bedenken is een vak apart. Overweeg om hiervoor een professioneel bureau in te huren. Test een zelf bedachte campagne altijd eerst in je omgeving en professionele netwerk. Als zij de clou van een geestig bedoelde slogan al niet begrijpen, is de kans groot dat deze boodschap ook bij potentiële klanten niet aankomt en dat het eerder negatief voor je bedrijf is dan positief.

Huisstijl

Laatste tip die we je willen geven is om ervoor te zorgen dat je altijd in de huisstijl van je bedrijf blijft werken, zoals hetzelfde kleurgebruik en lettertypen. Als je dit op de juiste manier in zet, dan kun je in één oogopslag herkenbaar zijn… en blijven. Laat je dus leiden door de huisstijl van jouw bedrijf qua vormgeving van je reclame uitingen. elk promotiemiddel moet duidelijk deze huisstijl naar voren komen. Dat kan soms lastig zijn en vaak is het een goed idee om een vormgever te laten meedenken of dit te laten uitvoeren. Alleen bij een herkenbare terugkerende huisstijl zal promotiemateriaal goed werken.