Interieur in New York stijl

Interieur in New York stijl

Interieur in new york style

New York spreekt nog altijd tot de verbeelding van velen. Het is een droom om deze wereldstad ooit te bezoeken? Wacht niet tot je zo ver bent, maar creëer nu al voor jezelf een prachtig interieur in New York stijl. Als je een industrieel pand of een loft hebt, heb je geluk. Maar ook in kleinere woningen is het mogelijk om je in The Big Apple te wanen. Wij zochten voor jou een aantal must-haves bij elkaar die je helpen om jouw New York interieur tot stand te brengen. 

Behoud oorspronkelijke elementen

In deze grootstad zijn talloze woningen gecreëerd in oude panden. Daarom is in een New York interieur de oorspronkelijke constructie vaak gewoon zichtbaar gehouden. Denk aan bakstenen muren, betonvloeren, ijzeren balken of een oude ijzeren trap. Je mag gerust je houten vloer of je bakstenen muren schilderen, zolang je de originele structuur maar zichtbaar laat. Of woon jij in een oud herenhuis? Behoud dan bijvoorbeeld de ornamenten aan het plafond, de chique paneeldeuren of de ingebouwde spiegels aan de muren. 

Combineer oud en modern

Een New York geïnspireerd interieur combineert oud en nieuw. Ga voor strakke moderne meubelen in felle kleuren en plaats die op je houten vloer. Kies een grote minimalistische luchter die je aan je plafond met rozetten hangt. Contrasten en verrassingen mogen! 

Imponeren is de boodschap

new york stijl

Of je nu in een klein appartementje of een groot oud pand woont, imponeren is het doel van een interieur in New York style. Denk hierbij aan schilderijen of artistieke foto’s die een hele muur innemen. Ga voor een trendy maar vooral groot en indrukwekkend beeldhouwwerk. 

Haal New York in huis

In een interieur in New York stijl horen uiteraard typische items die aan New York doen denken. Denk bijvoorbeeld aan een poster met de Brooklyn Bridge of het Vrijheidsbeeld, een eindeloze reeks foto’s van filmlocaties in New York of een schaalmodel van The Empire State Building. Bij het betreden van je interieur in New York Style krijg je dat opwindende gevoel dat je enkel bij New York krijgt. Overdrijven met eyecatchers mag best in je interieur in New York stijl. Doet de stad New York dit zelf ook niet? Ja toch?