Je boekenkast inrichten: 5 leuke tips

Ben jij een echte boekenliefhebber? Je kunt natuurlijk al je boeken op een e-reader lezen, maar een boekenkast is toch wel een mooie toevoeging aan je interieur. Een boekenkast vult niet alleen de ruimte, het ziet er ook ontzettend leuk uit. Als je tenminste weet hoe je de boekenkast moet inrichten. Of je nu graag interieur boeken leest of liever kookboeken verzameld. Het is altijd fijn als je boekenkast er leuk en hip uitziet. In dit artikel delen we vijf leuke tips voor het inrichten van je boekenkast!

1. Boekenkast inrichten: boeken op kleur sorteren

Een boekenkast mag er gerust hip en kleurrijk uitzien. Wanneer je aan de slag gaat met het inrichten van je boekenkast is het dus een goed idee om je boeken op kleur te sorteren. Dit ziet er vrolijk uit, het is origineel én een echte eyecatcher. Wedden dat je boekenkast de hele ruimte opfleurt? Wellicht is dit niet de ideale keuze wanneer je houdt van systematisch opbergen op naam of auteur, maar het is in ieder geval een leuke manier om uit je comfort zone te stappen. Probeer het eens! 

2. Staande en liggende boeken

Bij het inrichten van je boekenkast hoeven niet alle hoeven rechtop te staan. Je zorgt net voor een leuke afwisseling wanneer je ook een aantal boeken op elkaar stapelt. Zo kan je bijvoorbeeld een paar grote boeken op elkaar stapelen en de kleinere boeken overeind zetten, of omgekeerd. Dit ziet er leuk en speels uit!

3. In hoogte variëren

De meeste mensen zijn geneigd om boeken met dezelfde hoogte bij elkaar te zetten. Terwijl het er net leuk uitziet wanneer je de hoogte van de boeken een beetje afwisselt. Dit lijkt misschien niet zo’n grote verandering in je boekenkast, maar je boekenplanken zien er meteen minder statisch uit en je creëert er een speelse look mee.

4. Een paar boeken als blikvanger

Als boekenliefhebber heb je waarschijnlijk een paar favoriete boeken. Wanneer je deze boeken staand of liggend in je boekenkast plaatst, dan zie je ze natuurlijk niet. Onze tip? Draai je favoriete boeken om zodat je hun kaft ziet. Dit ziet er leuk uit en daarnaast vult het ook nog eens de ruimte in je boekenkast. Ben je uitgekeken op de kaften? Dan kan je de boeken snel weer wisselen!

5. Accessoires in boekenkast

Een laatste tip die we je willen meegeven is om accessoires te gebruiken. Het is dan wel een boekenkast, maar dat wil niet zeggen dat je er alleen boeken in mag plaatsen. Wissel de boeken af met een cactus, kaarsen of mooie fotolijstjes om een andere look te creëren. Hierdoor is je boekenkast praktisch ingericht maar ook leuk gedecoreerd!