Je eigen buitenkeuken maken

Met de zomer voor de deur, kunnen we ons voorstellen dat je vanaf nu vele uren in de tuin te vinden bent. Tijdens die zonovergoten dagen, will je natuurlijk zoveel mogelijk tijd daar doorbrengen en het is dan jammer als je naar binnen moet om te gaan koken… en elke dag bbq-en is ook zoiets. Een goede oplossing hiervoor zou een buitenkeuken kunnen zijn. Natuurlijk zijn die kant en klaar te vinden, maar waarom zou je niet zelf een buitenkeuken maken?┬á

Bouwtekeningen

Dit hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, zo kun je op pinterest een hoop inspiratie vinden en zijn er op internet ook makkelijk bouwtekeningen te vinden om een buitenkeuken zelf maken. Het ligt natuurlijk helemaal aan je tuin hoe je die keuken ontwerpt, welke materialen je gebruikt en wat het budget is. Zo zijn er buitenkeukens die koelkasten, vaatwassers en andere huishoudelijke apparaten bevatten, maar een keukenblad van 2 meter kan ook het begin zijn van een mooie keuken.

Oppervlakte

Het gaat er natuurlijk om wat mogelijk is en waar je hem voor wil gebruiken. Ga je echt bij elke zonnestraal de buitenkeuken gebruiken, dan kun je best wat extra tuin opofferen, maar bij sporadisch gebruik is het waarschijnlijk verstandig om de keuken oppervlakte klein te houden en die misschien wat proberen weg te werken.

Laat je inspireren door je eigen tuin

Verstandig is het ook om je bij de bouw van je buitenkeuken te laten inspireren door je eigen tuin. Heb je veel gebruik gemaakt van steigerhout? Laat dit dan ook terugkomen in je keuken. Staan er veel felgekleurde bloemen in je tuin, zorg dan dat je daar ook je keuken mee aankleedt. Hierdoor gaat de keuken op in de tuin en is het niet een te opvallend eiland waar je niet omheen kunt. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de keuken die buiten staat juist helemaal weg te werken als hij niet gebruikt wordt. Zo kun je bijvoorbeeld de hele keuken in een wand zetten, die je dan met een luifel kunt afsluiten. Hierdoor zie je de keuken niet, maar is hij ook beschermd tegen regen en zonneschijn.

Tweedehands spullen

Voor het maken van de keuken in de tuin, kopen mensen vaak tweedehands spullen. Die worden namelijk en masse aangeboden op bijvoorbeeld marktplaats en terwijl je dat voor je binnen keuken misschien niet zo snel zou doen, kun je deze gebruikte spullen juist erg goed gebruiken in de tuin. Je weet zelf hoe snel spullen buiten vies worden en wat voor effect de elementen (regen, zon, wind, etc.) op de buitenspullen hebben. Het is dan ook niet noodzakelijk om alles nieuw te kopen, omdat het toch sneller vies wordt.