Je wilt een nieuwe keuken in je woning, maar weet niet hoe dit te financieren

ledverlichting keuken

Gedurende de afgelopen weken ben je onverhoopt tegen de nodige problemen aangelopen in de keuken. Zo heb je herhaaldelijk geprobeerd een lekkage te verhelpen onder de wasbak, heeft de oven opeens de nodige kuren en zijn er twee deuren in je keuken die voortdurend los lijken te schieten. Misschien is het daarom wel eens tijd geworden om na te denken over een nieuwe keuken.

Sinds dat je je huidige woning een paar jaar geleden kocht, heb je de nodige verbeteringen doorgevoerd.  Zo heb je de woonkamer uitgebreid door een aanzienlijke verbouwing, is er een nieuwe badkamer in gekomen en heb je ook in de tuin een comfortabele loungehoek met pergola aangelegd. Maar tot een renovatie van de keuken was het tot nu toe nog niet gekomen. 

Geld lenen om een woningverbetering te realiseren is heel makkelijk

Een nieuwe keuken financieren is echter niet iets wat direct tot je financiële mogelijkheden behoort. Daarom dat je op zoek gaat naar de mogelijkheden om geld te lenen, zodat je de aankoop van een keuken toch kunt financieren. Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg manieren om geld te lenen tegen gunstige voorwaarden, die jou in staat stellen om de aankoop van een nieuwe keuken te kunnen bekostigen. 

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende manieren om dergelijke uitgaven te financieren. Je kunt kiezen voor het afsluiten van een persoonlijke lening, waarbij het geleende bedrag, de te betalen rente en de betaalperiode vooraf worden vast gesteld. Je kunt echter ook kiezen voor een doorlopend krediet om een nieuwe keuken te financieren. 

Kies je voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Er zijn de nodige verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is vooral aan te raden als je van te voren een goed beeld hebt hoeveel een nieuwe keuken je gaat kosten. Je leent vervolgens eenmalig een bedrag tegen een vaste rente en betaalt daarna in vaste termijnen het bedrag terug. Mocht je extra geld tot je beschikking hebben en extra willen aflossen, dan kun je dit boetevrij doen, zodat je uiteindelijke kosten aanzienlijk lager zullen zijn. Bovendien kun je de verschuldigde rente fiscaal aftrekken, zolang het om een daadwerkelijke woningverbetering gaat. 

Als je van te voren niet zeker weet hoeveel een nieuwe keuken gaat kosten, dan is een doorlopend krediet aan te raden. Hierbij wordt van te voren een bepaalde kredietlimiet afgesproken en kun je tot dit bedrag probleemloos geld opnemen. Vanzelfsprekend betaal je alleen rente over het door jouw gebruikte bedrag. Omdat de looptijd en de rente echter variabel zijn, kunnen de uiteindelijke kosten echter wel verschillen. Bovendien is de rente die je verschuldigd bent over een doorlopend krediet fiscaal niet aftrekbaar. Als je echter niet weet hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt zult zijn en je wilt wat financiële ruimte achter de hand hebben, dan is een doorlopend krediet de beste optie. 

Je kunt online eenvoudig een offerte aanvragen voor de financiering

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om online een offerte aan te vragen. Er zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen om de passende lening te vinden. Na het invullen van de nodige basisgegevens volgt een adviesgesprek en wordt gekeken naar wat de beste opties zijn. Na het toesturen van de benodigde gegevens en het goedkeuren van een lening, kan het geld vervolgens binnen 24 uur reeds op je rekening staan, zodat je gelijk kunt beginnen met het renoveren van je nieuwe keuken!