Nieuwe keuken in 7 stappen

nieuwe keuken in 7 stappen

Een nieuwe keuken? Volg deze 7 stappen

Wil je je keuken opknappen, maar weet je niet zo goed waar je het beste kunt beginnen? Dat begrijpen wij maar al te goed, want een keuken verbouwen doe je niet zomaar even. Gelukkig hebben wij een handig stappenplan voor je, zodat je direct aan de slag kunt met het opknappen van jouw keuken. Lees snel verder voor de 7 stappen.

1. Ontwerp de keuken

Ontwerp van tevoren hoe je jouw keuken precies wilt hebben. Hierbij moet je niet alleen denken aan welke keukenfrontjes, koelkast of deurtjes je wenst, je moet ook de indeling schetsen. Wil je zoveel mogelijk dezelfde indeling behouden of alles juist op een andere plek hebben? Afhankelijk van wat je kiest, moet je misschien ook je leidingen of elektra gaan verleggen.

2. Sloop de oude keuken eruit

Sloop de oude keuken eruit, maar houd er van tevoren rekening mee waar de leidingen voor de elektriciteit, het gas en het water zich bevinden. Zo weet je exact in welk deel je niet zomaar kunt boren en welke leidingen je aan de hand van jouw ontwerp moet aanpassen. Als je het leidingwerk getraceerd hebt, kun je de oude keuken eruit slopen. Mocht je nieuwe tegels willen plaatsen, dan verwijder je ook je oude tegels.

3. Verleg afvoerleidingen en waterleidingen

Verleg vervolgens de afvoerleidingen en waterleidingen. Ga hierbij zorgvuldig te werk of schakel indien nodig een loodgieter in. Je bent dan weliswaar meer kwijt, maar krijgt dan niet snel een lekkage.

4. Verplaats elektra

De kans is groot dat je de elektra moet verplaatsen voor je nieuwe keuken als je bijvoorbeeld ook nieuwe stopcontacten wilt plaatsen. Hierbij moet je tevens zorgvuldig te werk gaan, daar dit ook gevaarlijk kan zijn. Ook hierbij kan het inschakelen van een professional zeker een goede keuze zijn.

5. Kies de juiste achterwand

Door de juiste achterwand te kiezen, kun je de sfeer van je keuken bepalen. Hierbij heb je de keuze uit diverse materialen, zoals natuursteen, tegels en zelfs glas. Als je de oude tegels eruit hebt gesloopt, dien je de muur eerst te stucen om deze weer egaal te maken. Zorg ervoor dat je de voegen voor de nieuwe tegels zorgvuldig zet, zodat de tegels waterdicht worden.

6. Zorg voor een geëgaliseerde ondergrond en mooie vloer

Je gaat nu de vloer aanpakken door deze eerst te egaliseren. Als je dit niet doet, zal de vloer die je erop plaatst minder lang meegaan. Een egale vloer is tevens mooier om te zien. Ga voor een tegelvloer of kies voor een keramische vloer of een PVC vloer.

7. Plaats de keuken

Je kunt nu de keuken daadwerkelijk gaan plaatsen. Let er hierbij wel op dat dit nauwkeurig gebeurt en alles goed op maat geleverd is. Veranker je keukenblok ook op enkele plekken zodat deze niet gaat bewegen.

Wij wensen je veel succes met het opknappen van je keuken!