Dit zijn trendy kleuren voor in de keuken

In de meeste keukens wordt gebruik gemaakt van witte, grijze en zwarte kleuren. Op zich is daar niets verkeerd mee, maar wij houden wel van wat kleur in de keuken. Jij ook? Lees dan snel verder, want in deze blogpost zetten we een aantal trendy kleuren voor in de keuken op een rijtje. Wedden dat je straks je mouwen op wilt stropen en aan de slag wilt gaan met jouw favoriete kleur?!

de trendy kleuren voor in de keuken

1. Trendy kleuren voor in de keuken: donkerblauw

De afgelopen jaren waren zwarte keukens ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Een zwarte keuken ziet er immers chic en modern uit. Wat we wel jammer vinden is dat hierdoor de donkerblauwe keuken in de schaduw werd gezet, terwijl donkerblauw ook een prachtige kleur is om in deze ruimte toe te passen. Donkerblauw is een diepe, dynamische kleur waarbij je zowel voor een matte als een glanzende finish kunt gaan. 

wat zijn de trendy kleuren voor in de keuken

Wat betreft de keukenaccessoires kan je volledig los gaan want er zijn weinig kleuren die niet matchen met donkerblauw. Voor een chique uitstraling kan je donkerblauw met goud combineren. Of wat dacht je van donkerblauw en hout om de keuken nog wat warmer en gezelliger te maken? 

2. Groen

Tegenwoordig kan je niet genoeg groen in huis hebben. Ook in de keuken mag je compleet los gaan met deze levendige kleur. Mooie moderne groene keukens zijn helemaal hot! Vind je een volledig groene keuken iets teveel van het goede? Ga dan voor een groen kleurtje op de muur, zet een paar kamerplanten neer en/of kies voor groene keukenkastjes. Wat ook ontzettend leuk is: groene keukenaccessoires. Dit is een subtiele manier om groen in de keuken te verwerken. 

wat zijn trendy kleuren voor in de keuken

3. Rood

Een tikkeltje gedurfd maar het ziet er prachtig uit: een rode keuken! Als je graag een stijlvolle keuken wilt, dan is rood de perfecte keuze. Rood is immers een aanwezige kleur waar je niet naast kunt kijken. Vind je een volledig rode keuken een stapje te ver? Dan kan je alsnog rood in de keuken halen door middel van rode keukenaccessoires. Accessoires in de keuken vallen nog steeds op, maar zijn toch een stuk subtieler dan bijvoorbeeld keukenkasten.

trendy kleuren voor in de keuken

4. Trendy kleuren in de keuken combineren

Tenslotte kan je ook verder gaan dan één kleur en voor meerdere trendy kleuren kiezen. Kleuren combineren is namelijk één van de keukentrends van afgelopen tijd. Waarom zou je voor één kleur gaan als je tal van kleuren hebt om uit te kiezen? Juist, dat vinden wij ook! Zorg er wel voor dat er nog een balans is. Je hebt dan wel de keuze uit een ruim kleurenpalet, maar het is niet de bedoeling dat je keuken eruit gaat zien als een circustent.

Dit zijn trendy kleuren voor in de keuken