Mooie moderne groene keukens

groene keuken

Groen is heel populair geworden in de inrichting van woningen. Daarom ontsnapt je keuken ook niet aan deze trend. Een groene keuken oogt fris en modern, en biedt heel wat mogelijkheden. Laat je inspireren en ga voor de juiste keuze van groen!

Waarom kies je voor een groene keuken?

Groene keukens geven een natuurlijke indruk. Of je nu kiest voor grasgroen, mosgroen, grijsgroen of blauwgroen: je krijgt een stuk van de natuur in huis. Lichtgroen heeft een opwekkend effect, terwijl donker groen rustgevend is. Blauwgroen verwijst naar de zee en grijsgroen is dan weer voor een stuk neutraler. Als je kiest voor een groene keuken, kun je zelf perfect de gewenste sfeer bekomen.

Groen past in elk huis

In een minimalistische of Scandinavische woning staat een helder groene keuken perfect. Het geeft een strakke indruk die toch gezelligheid uitstraalt. Bij een landelijke woning kun je gaan voor een bosgroene of grijsgroene keuken. In industriële panden en loftwoningen doen grijsgroene en pistache groene keukens het uitstekend. Deze laatste is ook heel mooi in een vintage interieur.

groene keukenkastjes

Groen combineer je met…

Groen is een makkelijke kleur en is bijna met alle andere kleuren te combineren. De Scandinavische en landelijke stijl gebruikt veel hout: perfect bij groen! Betonlook, metaal, koper en bakstenen muren vind je in industriële woningen. Ook hierbij past groen enorm goed. Hou je liever van strak en minimalistisch? Combineer groen dan met witte strakke muren en naadloze gietvloeren. Uiteraard is groen ook dé kleur voor vintage: combineer het met het oranje uit de jaren ’70 of met pastelkleuren zoals licht roze of licht geel.

Groen over heel je huis

Als je kiest voor een groene keuken, is dit een vrij drastische keuze. Groen is een trendy kleur die tot voor kort nog niet veel voorkwam in onze interieurs. Zorg er daarom voor dat je over je hele woning groene elementen voorziet. Denk aan groene meubelen voor je eet- of woonkamer. Breng groene accessoires tot in de kleinste hoekjes van je huis. Denk bijvoorbeeld aan groene vazen en schotels, groene lampenkappen en vloerkleden met groen. Kies een of meerdere blikvangers in groen: een grappig groen kunstwerk of prachtige groene flessen. Zo krijg je over je hele woning een herkenbare kleur en een uniforme sfeer.

groene keukens

Groene keukens combineren met planten

Breng planten in huis, ook in je keuken! Plaats planten met grote en met kleine bladeren bij elkaar. Experimenteer met planten die bloemen dragen. Zet gerust een groene plant tegen een groene muur of in een groene plantenbak. Hoe meer groen in huis, hoe beter!