Kiezen voor degelijk meubilair is hoe dan ook belangrijk in de woning. Zeker als je de look en feel van het huis een niveau hoger wil tillen, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar meubelstukken die erbij passen.

Een van de populairste trends tegenwoordig zijn open keukenkasten, en wel om verschillende redenen. Zoals de naam zelf zegt zijn open keukenkasten kasten die geen deur of glazen afscherming hebben. Wat zijn nu de voordelen van zo’n open keukenkast, en in welke inrichting of situatie zijn ze een goede optie? Twee vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

open keukenkast
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/510314201501104289/

Een open keukenkast, een meerwaarde voor landelijke interieur

Eigenlijk kan elk soort interieur baten bij een open keukenkast, zolang het juist wordt aangepakt. Zo past een dergelijke kast erg goed in landelijke inrichtingen aangezien de borden, tassen en andere zaken die in de kast bewaard worden zo deel gaan uitmaken van het interieur zelf.

Zeker als je houdt van een interieur met veel opvallende elementen, details en verschillende vormen van decoratie is dat een goede oplossing. Als je daarbij borden, tassen en onderleggertjes hebt die bij elkaar passen of in een set komen, dan wordt een kleurrijke, stijlvolle uitstraling bereikt die de look en feel van de inrichting zelf ten goede komt.

Bij een landelijke of klassieke look is het vanzelfsprekend aangeraden om een open keukenkast te kiezen in warme, natuurlijk kleuren zoals bruin of beige, en houtmotieven!

open keukenkasten
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/378302437438953660/

Open keukenkasten voor moderne inrichtingen

Hoewel bij een moderne inrichting vaak soberheid en eenvoud centraal staan, is ook in dit geval een open keukenkast een mogelijkheid. Zolang het juist wordt aangepakt kan er een prachtige, stijlvolle look mee worden gecreëerd die de uitstraling van de hele keuken ten goede komt.

Zo is het een goed idee om de inrichting van de kast zelf erg eenvoudig te houden, zodat het bij de rest van de kamer past. Tenzij je natuurlijk een contrast wil creëren met het andere meubilair door meer kleuren en opvallende details en decoratie toe te voegen.

Hoe dan ook is het bij een moderne stijl belangrijk dat er uniformiteit bestaat tussen de meubelstukken, vooral als een keukenkast open is. Kleuren, vormen en designs die terugkomen in eenzelfde ruimte zorgen er allemaal voor dat de kamer een verzorgde, strakke look heeft!

Tips bij het gebruike van een keukenkast open

Natuurlijk kan je niet zomaar dergelijke kasten in je inrichting verwerken. Het is belangrijk dat je je aan bepaalde richtlijnen houdt als je wil dat ze een meerwaarde betekenen voor je interieur:

1. Ga niet te ver. Je kan gerust één of enkele open kasten kiezen, maar als ze allemaal open zijn wordt het al snel te veel. Wil je een rustgevende look creëren, dan is het aangeraden hier niet mee te overdrijven.

2. Kies niet zomaar een keukenkast. Zoals reeds vermeld is het ook belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste kast. Zowel op het vlak van design als kleuren en formaat zijn er heel wat mogelijkheden!

3. Vraag advies. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn en welke kasten het beste bij je interieur passen? Dan is het zeker de moeite waard om beroep te doen op een specialist of winkel. Op die manier heb je een duidelijk overzicht op de verschillende opties, de prijzen, en nog meer zaken!

Door Interieur