Kamerplanten in jouw interieur: de trends

Planten brengen veel gezelligheid in huis. Kies voor kamerplanten als je er zeker van wilt zijn dat jouw planten binnenshuis goed kunnen groeien. Met de juiste potten en manden creëer je precies een sfeer in huis die past bij jouw smaak. Wij zetten vier trends voor je op een rij.

kamerplanten in jouw interieur

Bohemian sfeer met kamerplanten

Met tropische planten, bohemian bloempotten en de juiste accessoires creëer je een natuurlijke sfeer. Kies voor rotan potten, rieten manden en veel natuurlijke en lichte kleuren. Kamerplanten die uitstekend binnen deze trend passen zijn onder andere de Kentia palm, de Strelitzia of een Pachira.

Planten in een industrieel interieur

Een industrieel interieur heeft een rauwe en robuuste uitstraling. Harde materialen, zoals metaal, beton en baksteen staan centraal in dit interieur. Qua kleuren zie je zwart, bruin, grijs en wit veel terug. Het groen van jouw planten vormt een mooi contrast. Kies voor een grote eyecatcher in de woonkamer, zoals een extra grote Ficus Lyrata in een stoere betonlook pot. Als je hier de ruimte niet voor hebt is het ook erg leuk om een metalen kast neer te zetten en deze in te richten met een paar kleinere planten.

Urban Jungle

De Urban Jungle is razend populair. Hiermee transformeer je jouw woonkamer in een handomdraai in een groene oase van planten. Er geldt één simpele regel: des te meer planten jij in huis haalt, des te beter! Kies voor groene planten, zoals de Monstera, bananenplant of veelzijdige Strelitzia. De ideale temperatuur voor deze plantensoorten is tussen de 18 en 22°C. Even energie vergelijken kan verstandig zijn als je de verwarming regelmatig aanzet. Dit doe je natuurlijk niet alleen voor je planten maar ook voor je eigen comfort. Voor de echte junglevibe combineer je verschillende soorten en formaten. Door gebruik te maken van tafeltjes en krukjes speel je slim met hoogtes voor een speels effect.

Planten in een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit. Er wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen. Jouw interieur heeft een warme, lichte uitstraling door het gebruik van neutrale kleuren. Drukke accessoires zijn niet aan jou besteed. Er zijn een paar planten die uitstekend binnen deze trend passen. Ga bijvoorbeeld voor een Monstera of Areca palm in een eenvoudige witte pot.

Lees altijd het informatiekaartje dat je bij jouw kamerplant krijgt. Zo lees je onder andere hoeveel licht de plant nodig heeft en hoe je deze water geeft. Door op de juiste manier voor jouw kamerplanten te zorgen beleef je hier zo lang mogelijk plezier aan.