Maak je nieuwe keuken af met een bijpassende vaatwasser

Na lang tobben heb je eindelijk besloten dat het tijd is om jouw keukenprinses eens goed in de watten te leggen. Jij als keukenprins mag natuurlijk niet achterblijven en samen hebben jullie besloten dat het tijd is om te investeren in een nieuwe keuken. Fijn samen kokkerellen tot in de late uurtjes is een liefde die jullie delen, dus het is de investering meer dan waard. Niks zo fijn als een nieuwe plek voorzien van de laatste snufjes waar jullie je culinaire kunsten tot een nieuw niveau kunnen verheffen. 

Voordat je echter een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om te kijken naar wat je precies nodig hebt om optimaal gebruik te kunnen maken van een nieuwe keuken om fenomenale gerechten op tafel te kunnen zetten. Ga je bijvoorbeeld voor een keuken met inductiekookplaat, zodat je op een vernieuwende manier je gerechten in elkaar kunt zetten, of kies je voor een traditionele kookplaat met gaspitten? Gebruik je het liefst een elektrische oven voor je ovenschotels, of ben je meer van de hippe hete lucht?

Zoek een ontwerp voor de keuken die bij je past

Ook het design van de keuken is een belangrijk aspect van nieuwe keukens. Ga je voor een keukenblok in het midden van de keuken, waar je fijn omheen kunt lopen, terwijl je pannen aan de zijkant van je blok schommelen? Of kies je juist voor een moderne keuken met allerlei bijzondere ingebouwde gadgets? Afhankelijk van wat bij de rest van je woning past, kun je natuurlijk kiezen voor bijvoorbeeld een industrieel, klassiek, landelijk of modern design.  

Zeker niet onbelangrijk is de selectie van de vaatwasser. Na uren in de keuken te hebben gestaan om culinaire hoogstandjes in elkaar te zetten, is niets zo vermoeiend als daarna nog een flinke afwas te doen.  De vaatwasser biedt uitkomst en daar kun je al het vuil geworden servies, bestek en pannen kwijt. Vervolgens een simpele druk op de knop en je vergeet het voor een moment, alvorens je alles weer schoon en droog terug vindt en om weer op te kunnen bergen. 

Er zijn verschillende soorten modellen vaatwassers

De opties voor vaatwassers zijn natuurlijk talrijk, dus het is aan jou om een goede keuze te maken voor wat voor soort machine je in  je nieuwe keuken laat installeren. 

Vaatwassers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in uiteenlopende modellen. Er zijn inbouwvaatwassers die je kunt laten opgaan tot achter het keukenfront. De volledig geïntegreerde afwasmachine is van de buitenkant zelfs niet meer te herkennen en ook onderbouw vaatwassers kunnen goed in het keukenblok worden opgenomen. 

Vergeet niet bij het maken van een keuze ook goed te letten op de energie-efficiëntie van je nieuwe vaatwasser. In Nederland is daarvoor een label van zuinigheid en efficiëntie verplicht. Het water- en stroomverbruik kunnen per machine natuurlijk uiteen lopen, wat natuurlijk ook verschillende gebruikskosten met zich meebrengt voor je. 

Mocht je desondanks nog vragen of twijfels hebben over wat voor vaatwasser het beste bij je nieuwe keuken past? De keukenadviseurs van de Keukenloods staan je maar wat graag te woord om je te helpen de voor jou beste keuze te maken.