Maak van je tuin een spa met je eigen sauna en jacuzzi

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een sauna of jacuzzi in de tuin, zeker nu dit niet meer een ongrijpbaar iets is wat alleen is weggelegd voor de mensen met wat meer geld in hun portemonnee. Tegenwoordig zijn er namelijk erg goede jacuzzi’s en sauna’s op de markt, die erg betaalbaar zijn en daarnaast nog genoeg andere voordelen hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een barrel sauna of een buiten jacuzzi? Benieuwd geworden naar wat dit is? Lees hieronder dan snel verder!

barrelsauna in tuin

Bovengenoemde barrel sauna is eigenlijk een hele grote ronde ton die ligt en waar een sauna in zit. Vaak zijn dit soort sauna’s erg makkelijk zelf in elkaar te zetten, waardoor er naast de aanschafwaarde weinig extra kosten bij komen. Met een dergelijke sauna kun je het hele jaar door genieten van een sauna in je achtertuin. Door zijn ronde vorm is dit type sauna ook nog eens snel op temperatuur, omdat er geen loze hoeken verwarmd hoeven te worden. Daarnaast zorgt de ronding ervoor dat de warmte beter circuleert. Zo’n sauna is dus niet alleen heerlijk, maar ook nog eens duurzaam.

Met een jacuzzi in de tuin, kun je maximaal ontspannen. In de tuin, maar ook op je terras of, als je dat wilt, ook in een kamer in je huis. Als je geen ruime badkamer hebt dan is een slaapkamer of de zolderverdieping ook een optie, mits er voldoende ruimte is en je de mogelijkheid hebt het bad te vullen. Met een eigen jacuzzi kun je zelfs in de winter hiervan genieten, binnen of buiten.

Dezelfde luxe voor minder geld

Een vaste jacuzzi in je tuin is leuk, maar dat is een flinke investering. Wil je wat minder geld uitgeven en toch kunnen genieten van je eigen bubbelbad? Dan is een mobiele jacuzzi een prima keuze. Deze bubbelbaden zijn stevig en comfortabel en doen zeker niet onder voor een ‘normale’ jacuzzi. En het grote voordeel is natuurlijk dat je het bad kunt verplaatsen als je het liever op een andere plek hebt staan. 

Verschillende formaten en modellen

Als je besluit een jacuzzi te kopen dan kun je kiezen uit verschillende modellen. Er zijn vierkante jacuzzi’s, maar ook ronde formaten. Er zijn modellen die geschikt zijn voor 4 personen maar ook voor 6. Ook zijn er jacuzzi’s die slechts bubbels hebben maar er zijn ook luxe varianten die daarnaast ook massagestralen hebben om aan te zetten. Uiteraard kun je dit allemaal in- en uitschakelen met een handige afstandsbediening die je gewoon vanuit het bad kunt bedienen. 

In combinatie met een sauna

Heb je een sauna in de tuin, dan wil je na een kwartiertje zweten natuurlijk even lekker afkoelen. Als je een opblaasbare jacuzzi hebt, kan dat! Je hoeft dan niet meer vanuit de sauna naar bijvoorbeeld de badkamer te lopen om daar onder de douche te stappen. Omdat een jacuzzi geschikt is voor minimaal 4 personen kun je ook samen genieten van een avondje sauna in de tuin, want je kunt elkaar prima aflossen. Maar gewoon alleen het bubbelbad gebruiken kan natuurlijk ook. 

Privacy en hygiëne

Als je een jacuzzi in je eigen tuin hebt dan is een van de grootste voordelen natuurlijk de privacy. Alleen jij en je huisgenoten maken er gebruik van, of eventueel mensen die bij je op bezoek zijn, maar dat bepaal je in alle gevallen zelf. Dit is ook een belangrijk punt als het gaat om hygiëne. Als je het niet prettig vindt om een jacuzzi te delen met onbekenden in een openbare gelegenheid dan is een eigen jacuzzi een prima alternatief.