Marmer in je interieur: 5 voorbeelden

Marmer is een gladde, prachtige steensoort. Het heeft een erg luxe uitstraling. In de zomer blijft marmer altijd heerlijk koel, terwijl het in de winter niet echt koud wordt. Als je een keer marmer hebt gezien, herken je het altijd. Het heeft een typische glans en vooral een bijzonder patroon dat in het steen zichtbaar is. Dat maakt elk stuk marmer volledig uniek. Wil jij graag marmer in je interieur verwerken? Check deze 5 mooie voorbeelden!

1. Marmeren tafel

Er zijn prachtige marmeren tafels te vinden. Daarbij is het frame meestal van stevig staal, terwijl een prachtige marmeren plaat het tafelblad vormt. Het marmer wordt helemaal glad gepolijst. Een marmeren tafel is het toppunt van luxe en ziet er prachtig uit. Bovendien is het materiaal keihard, kras- en stootvast en eenvoudig schoon te maken. Een marmeren eettafel is een prachtige toevoeging aan je interieur, evenals een mooie marmeren salontafel.

marmeren tafel

2. Marmeren werkblad

In de keuken is marmer een prachtig materiaal voor het werkblad. Ook hier is de kracht van het materiaal een grote plus: marmer is haast niet te beschadigen. Het is bovendien warmtebestendig, dus het zal niet beschadigen als je er een hete pan op zet. Als achterwand in de keuken is marmer ook geschikt, omdat het zo glad is en dus gemakkelijk schoon te poetsen.

marmeren werkblad

3. Marmeren badkamermeubel

In deze badkamer is gekozen voor een badkamermeubel met een marmeren bovenkant. Het marmer is volledig vochtbestendig en krijgt ook niet snel kalkvlekken. Marmer geeft de badkamer een extra luxe uitstraling. Het wordt niet voor niets vaak toegepast in luxe resorts om een comfortabele spa-uitstraling te creëren.

marmeren badkamermeubel

4. Marmeren tegels

Marmer laat zich goed snijden tot decoratieve tegels. Die kun je natuurlijk gebruiken om marmer in je interieur te verwerken. Wat dacht je van mooie marmeren tegels in de badkamer of op de vloer in de keuken of de hal? Het marmer heeft een prachtig patroon waardoor je een bijzondere uitstraling krijgt.

marmeren tegels

5. Marmeren decoraties

Wil je graag marmer in je interieur, maar liever niet te groot? Dan kun je kiezen voor marmeren decoraties. Je vindt allerlei mooie decoraties van marmer. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren klok of een aantal mooie marmeren bloempotten. Door te kiezen voor marmeren decoraties blijft de uitstraling van je interieur flexibel. Marmer past vooral uitstekend in de minimalistische en moderne woonstijl.

marmeren decoratie

Marmer was vroeger erg kostbaar en dat is het nog steeds. Koop je iets van marmer, dan moet je goed controleren of het wel echt marmer is. Er is tegenwoordig veel namaak te vinden. Maar wil je echt de originele marmer-beleving, dan kies je voor producten van 100% marmer. Dan weet je zeker dat je kunt genieten van alle voordelen van deze prachtige steensoort in je interieur.