licht-in-donkere-badkamer

Je badkamer is dé plek om heerlijk tot rust te komen na een drukke werkdag, of om rustig wakker te worden voordat je begint met werken. Of dat nu onder de douche is of terwijl je je aan het opmaken bent. Als je badkamer donker is en klein oogt, dan lukt het vaak niet om te ontspannen in deze ruimte. Daarom delen wij een aantal tips om een donkere badkamer lichter te laten lijken. 

1. Donkere badkamer lichter lijken: creëer meer licht door extra ruimte

Heb je een kleine badkamer? Of lijkt deze alleen maar klein? Wellicht sta je niet te springen voor een verbouwing, maar je kunt je badkamer ook groter laten lijken met een paar trucjes. Maak de badkamer vrij voor alleen de essentiële dingen. Een mooi moment om minimalistisch te gaan leven. Minimalisme is niet voor niets één van de interieurtrends voor 2021! Haal alle onnodige items weg en je zal merken dat er meer ruimte over blijft, waardoor de badkamer lichter lijkt. 

Ook kan het helpen om een spiegel toe te voegen in de badkamer. Spiegels creëren de illusie van ruimte en en helderheid, zodat je meer licht ervaart in de ruimte. Hieronder hebben we alvast een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet. Als je voor een badkamerspiegel met LED verlichting kiest, dan creëer je nog meer licht in je donkere badkamer!

Bamboe spiegelkast badkamer via Bol.com
Nancy’s Luxe Contour Badkamerspiegel via Bol.com

2. Kies voor lichte kleuren 

De meeste badkamers hebben witte muren en daar is een reden voor. Donkere muren gaan namelijk snel licht absorberen waardoor het er donkerder uitziet en krap aanvoelt. De muren wit verven is een goed idee, maar als je wit te kil vindt is het ook prima om voor andere lichte kleuren te kiezen. Denk aan beige, lichtgrijs, taupe, lichtblauw of lichtgroen. Ook de badkamermeubels hou je best zo licht mogelijk van kleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie, lichte houtkleur? Hiermee creëer je meteen een warme, knusse sfeer in de badkamer. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

Badkamermeubel googglans wit met hout en wastafel via Bol.com
Houten witte badkamerkast via Bol.com
Houtlook badkamermeubel inclusief spiegel via Bol.com

3. Gebruik natuurlijke verlichting

Heb je een raam in de badkamer? Zorg er dan voor dat het zonlicht zijn werk kan doen en laat de gordijnen open. Of beter nog: hang geen gordijnen op. Dit is de beste manier om een donkere badkamer lichter te laten lijken! Heb je geen raam? Dan kan je kiezen voor kunstmatige verlichting. Deze lampen geven natuurlijk licht af zodat je toch nog kunt genieten van natuurlijke verlichting.

4. Organiseer je badkamer

We zeiden het al eerder: in een kleine badkamer horen niet te veel spullen. Het is trouwens allesbehalve handig als er spullen op de vloer belanden. Je kunt ervoor kiezen om minimalistisch te leven in je badkamer, maar soms is het al genoeg om overbodige spullen weg te gooien. Denk goed na over of je bepaalde spullen wel écht nodig hebt in de badkamer. Sommige items kunnen misschien ook in een andere kamer staan. 

Als je momenteel niets weg kunt doen, zorg er dan in ieder geval voor dat alles netjes wordt opgeborgen in een kast of mandjes. Zo staan je spullen niet direct in het zicht en oogt de donkere badkamer lichter en ruimer. Uiteraard is het ook hier belangrijk om voor een kast of mandjes in lichte kleuren te kiezen. Ook een houten opbergrek kan erg handig zijn!

5. Gebruik de juiste badkamer accessoires

Tenslotte spelen ook je badkamer accessoires een belangrijke rol bij hoe donker je badkamer oogt. Als je te veel kleurencombinaties en patronen in je badkamer hebt, dan kan de ruimte er veel krapper uitzien dan ze in werkelijkheid is. Maar ook als je accessoires geen kleuren of prints hebben, kunnen te veel accessoires er alsnog voor zorgen dat je badkamer donker en klein oogt. 

Gebruik daarom accessoires die mooi staan maar die ook een functie hebben. Kies ook hier voor lichte kleuren zodat het niet te overweldigend is en de kleuren niet te donker zijn. Vind je het moeilijk om de juiste badkamer accessoires aan te schaffen? Kies dan voor één kleur of print en laat deze terugkomen in een aantal accessoires. Dit is reeds voldoende voor je hele badkamer. Wat dacht je van onderstaande voorbeelden? Wij vinden deze badkamer accessoires alvast prachtig!

Zo, met deze tips laat je een donkere badkamer lichter lijken. Met slechts een paar kleine veranderingen creëer je al een wereld van verschil. Veel plezier met inrichten!

Door Interieur