5 interieurtrends om de lente in huis te halen

Word jij ook zo vrolijk van dat heerlijke lentezonnetje? Je hoeft er niet eens voor naar buiten want je kunt ook het lentegevoel in huis halen. Wellicht ben jij niet de enige die naar de zon verlangt, je interieur ook! Leuke kussens voor de lente zijn alvast een goed begin, maar je kunt nog veel meer doen. Je kunt namelijk ook inspiratie halen uit deze vijf interieurtrends om de lente in huis te halen. Kijk mee!

1. Lente in huis halen: cottage core

‘Cottage core’ of ‘country core’ duidt op de omschakeling van het drukke stadsleven naar rust vinden op het platteland. Even weg van de alledaagse rush en even afstand nemen van de schermen van je smartphone of tablet. De voorbije lockdownperiodes deden ons teruggrijpen naar een eenvoudiger en duurzamer leven, net zoals in grootmoeders tijd. In het interieur uit zich dat vooral in bloemenpatronen, natuurlijke houtkleuren, zelfgemaakte decoratie zoals brei- of haakwerk, en vintage meubels.

cottage core trend

2. Interieurtrends: japandi

Japans plus Scandinavisch: dat is Japandi! De beste manier om deze trend te omschrijven is ‘less is more’. De Japandi woonstijl combineert Scandinavisch minimalisme met Oosterse warmte, waarbij een opgeruimd en georganiseerde woning centraal staat. In deze interieurstijl zie je vooral items met karakter, bij voorkeur in zachte kleuren en eenvoudige vormen. Liefst met hier en daar een eyecatcher om wat contrast te creëren.

3. XXL-meubels

Deze interieurtrend sluit perfect aan bij de Japandi woonstijl. Ga voor meubels en accessoires in eenvoudige, organische vormen en zachte kleuren, maar kies vooral voor XXL-meubels als eyecatcher in je interieur. Onderstaande hangstoel is hier een prachtig voorbeeld van!

hangstoel

4. Natuurlijke materialen

Een andere manier om de lente in huis te halen is door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout- en aardetinten en rieten woonaccessoires. Niets gaat boven puur natuur! Hou je niet van rotan meubels of terracottakleurige verf op de muur? Geen probleem, je vindt ook een heleboel kleine woonaccessoires in deze kleuren of materialen. 

wicker accessoires

5. Multifunctionele ruimtes

Vrijwel iedereen heeft wel een kamer in huis die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Zeker door de lockdown, waarbij telewerken en thuis les volgen de norm werden, moesten we creatief omgaan met bepaalde ruimtes. Ieder gezinslid had namelijk een eigen werk- of studeerplek nodig. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer die ineens dienst moest doen als studeerruimte of de keukentafel die overdag werd omgetoverd tot je thuiskantoor. Dit heeft geleid tot een nieuwe trend waarbij kamerschermen en kastjes op wielen hun intrede deden in het interieur. En laat deze items nu net prachtig staan in een lente interieur!

rotan armstoel