hoekbanken

Het is niet alleen voor kleine woonkamers van belang om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Ook voor livings met een riant oppervlak is dat extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de sfeer te optimaliseren en een gezellige zithoek te creëren. Daar zijn hoekbanken bijvoorbeeld onder meer perfect voor die als voordeel hebben in een groot aantal zitplaatsen te voorzien. Ontdek hier nog meer slimme oplossingen om een ruimte optimaal te gebruiken.

Hoekbank: comfortabel en meerdere zitplaatsen

Een hoekbank is een slimme oplossing voor zowel een kleine als een riante woonkamer. In een kleine ruimte is een hoekbank namelijk in een hoek te zetten. Er zijn met een hoekbank doorgaans zitplaatsen genoeg, zodat je geen andere zitmeubels erbij hoeft te plaatsen. Hierdoor ontstaat er een rustig, open en ruimtelijk effect. Hoekbanken zijn in grote woonkamers zo neer te zetten dat je een aparte zithoek creëert. Dat is mogelijk door de hoekbank van de muur af te plaatsen.

Loveseat in woonkamer, studeerkamer of slaapkamer

Een loveseat is een slimme oplossing om in verschillende kamers optimaal van de ruimte gebruik te maken. Bijvoorbeeld als comfortabele en relaxte zitplaats in een woonkamer, maar ook in de slaapkamer of een studeerkamer. Een loveseat is namelijk minder groot dan een bank en neemt dus weinig ruimte in beslag. Dat is dus perfect voor een slaapkamer of kinderkamer net als voor een studeerkamer, waar geen bank in past. Zo zijn loveseats ook geschikt als extra zitmeubel bij een hoekbank in een grote woonkamer. Of als enkel zitmeubel ideaal als je woonkamer geen ruimte biedt voor een bankstel.

Let op de afmetingen van zitmeubels

Het is bij de aanschaf van een zitmeubel belangrijk om op de afmetingen te letten. Pak daarom een centimeterband en meet de maximale maten op die die ruimte toelaat om een hoekbank, loveseat, bankstel of fauteuil neer te zetten. Het is aan te raden om met 60 cm loopruimte rekening te houden en met een afstand tussen een salontafel en zitmeubel van 40 cm. Overigens is het mogelijk om geen salontafel neer te zetten als de ruimte beperkt is. Dan ga je ook in dat opzicht slim om met de beschikbare ruimte. Een bijzettafeltje is dan eventueel naast een zitmeubel te plaatsen. Zo zijn er ook speciale banktafeltjes of dienbladen die geschikt zijn om op de leuning van een bank te plaatsen. Dat is gemakkelijk als je even een kopje koffie neer wilt zetten.

Door Interieur