Schoonmaakkast inrichten

Voor de meeste mensen is schoonmaken niet hun favoriete hobby. Als je daarbij ook nog eens moet zoeken naar het poetsgerief, is het al helemaal vervelend. Een goed georganiseerde schoonmaakkast kan hier zeker bij helpen! Wil jij graag je schoonmaakkast inrichten, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Wij helpen je een handje met onderstaande tips!

Schoonmaakkast inrichten

1. Schoonmaakkast inrichten: in mandjes sorteren

Een eerste belangrijke tip voor het inrichten van je schoonmaakkast, is om te sorteren en labelen. Berg je poetsgerief, zoals sponzen en microvezeldoekjes, op in mooie mandjes, bakken of dozen. Borsteltjes, huishoudhandschoenen, stofzuigerzakken en ingrediënten zoals baking soda passen hier perfect in. Door de manden of dozen ook nog eens te labelen, weet je meteen wat waar hoort. Zo hoef je niet eindeloos meer op zoek te gaan naar die ene spons of doek als je wilt schoonmaken. Handig én tijdbesparend!

Bamboe manden
Klik hier voor meer informatie over deze set van 3 manden
Kast Organizers
Klik hier voor meer info over deze kast organizers
zwarte opbergboxen
Meer info over deze set van zwarte opbergboxen vind je hier
Witte opberg mandjes
Witte opberg mandjes
2 Zilveren geweven opbergboxen
2 Zilveren geweven opbergboxen

2. Een schoonmaakkit of trolley

Dit is een echte lifesaver! Met een schoonmaakkit bedoelen we een mandje waar alle benodigdheden in zitten zodat je snel van kamer naar kamer kunt om schoon te maken. Bijvoorbeeld iets om af te stoffen, een allesreiniger en microvezeldoekjes. Met zo’n kit kom je al een heel eind zonder steeds naar je schoonmaakkast te moeten lopen. Heb je veel poetsgerief en wil je altijd alles bij de hand hebben? Gebruik dan een trolley in plaats van een kit. Op een trolley kan je immers een heleboel kwijt!

Siena opbergtrolley
Siena opbergtrolley
Witte keukentrolley op wieltjes
Wil je meer weten over bovenstaande witte keukentrolley op wieltjes? Klik dan hier!
keukentrolley Siena
Zwarte keukentrolley Siena
Sefaras keukentrolley
Sefaras keukentrolley in het blauw
Superjumbo opbergkar met 4 plastic mandjes
Superjumbo opbergkar met 4 plastic mandjes

3. Let op met kinderen 

Heb je kinderen in huis? Bewaar de gevaarlijke producten dan op een hoogte waar ze niet zomaar bij kunnen. Sommige schoonmaakproducten hebben de leukste kleurtjes en trekken dus ook kinderen aan. Het is al dikwijls vermeld, maar uit gemak staan gevaarlijke producten bij veel gezinnen op goed bereikbare plaatsen. Echter is een ongeluk snel gebeurd dus wees hier voorzichtig mee!

4. Een speciale kastinrichting

Tenslotte kan je kiezen voor een speciale kastinrichting. Tegenwoordig is er ontzettend veel te koop om je kastinrichting praktischer en overzichtelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale ophangbeugels om je stofzuigerslang rond te hangen, of klemmetjes die je borstels op hun plaats houden. Deze dingen zorgen ervoor dat alles een plaats heeft en niets blijft rondslingeren. 

Als je geen borstelhouder hebt, werken gewone haakjes ook goed. Als het ophanggaatje van je borstelsteel te klein is, steek je er simpelweg een kabelbinder doorheen!

Lees ook: Je wasruimte inrichten: 5 handige tips

Door Interieur