Tegel PVC vloer leggen? Bekijk deze tips!

Ben jij van plan een tegel PVC vloer te leggen? Dan kun je dat zeker helemaal zelf doen. Uiteraard moet je wel weten hoe je dit aan gaat pakken. Als je het namelijk niet op een juiste manier doet, kun je er niet zo lang van genieten als je zou willen. In dit blog bericht willen we je daarom enkele tips geven om je tegel PVC vloer te leggen!

Waarom een PVC vloer leggen?

Het leggen van een PVC vloer is een zeer goede keuze voor woningeigenaren. De vloer neemt namelijk veel voordelen met zich mee. Allereerst gaat de vloer erg lang mee. PVC is namelijk erg sterk en zal nauwelijks beschadigingen laten zien. Daarnaast is een PVC vloer ook makkelijk te onderhouden. Je hoeft enkel te stofzuigen en te dweilen om de vloer goed te houden. Vervolgens kun je gebruik maken van Click PVC. Hiermee klik je het PVC eenvoudig in elkaar, zodat de vloer binnen no-time gelegd is. Daarnaast is het ook nog eens een geluiddempende vloer. Als dit nog niet voldoende is, kun je de vloer ook nog eens erg goed voorzien van vloerverwarming!

Acclimatiseren van de vloer

Als je de PVC vloer wilt gaan leggen, dien je hem eerst te laten acclimatiseren. Je legt de PVC latten eerst minimaal 24 uur in de kamer waar je hem wilt plaatsen. Ook dient de vloerverwarming 48 uur voor en na het leggen van de vloer uit te staan. Kies daarnaast de ruimte ook goed uit. Als het PVC met te veel direct zonlicht komt te liggen, kan het zijn dat het PVC gaat krimpen. Bij de meeste woningen is dit echter niet het geval

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Kies dan voor een tegel PVC vloer van Floer.nl. De specialist als het gaat om vloeren!

Waar let je op voordat je begint?

Nu je gaat beginnen met het leggen van de vloer, is het belangrijk dat de ondergrond schoon en egaal is. Daarnaast mag de vloer ook niet vochtig zijn. Als de vloer niet helemaal egaal is, kun je hem egaliseren. In sommige gevallen kan dit voor kleine stukjes gedaan worden, maar het kan ook zijn dat de hele vloer geƫgaliseerd moet worden. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of de muren rechtop lopen. Als dit niet het geval is, moet je hier met het leggen van de vloer rekening mee houden. Tot slot moeten de deuren natuurlijk na het leggen van de vloer ook nog open kunnen. Als het PVC te hoog komt te liggen, zou dit een probleem kunnen worden.

Het leggen van de tegel PVC vloer

De eerste rij van de tegel PVC vloer leg je in een hoek van de kamer. Vervolgens kun je van de ene hoek naar de andere hoek werken. Omdat je met tegels werkt, kun je ze gemakkelijk in elkaar klikken. Je kunt deze met de hand aandrukken, maar je kunt hier ook een rubberen hamer voor gebruiken. Met deze hamer beschadig je de vloer namelijk niet. Met de laatste tegels moet je altijd rekening houden met de ruimte die je nog over hebt. Hiervoor snijd je de tegels gemakkelijk op maat met een stanleymes. Je kunt vervolgens gaan genieten van je nieuwe vloer!