Tips bij het kiezen van een nieuwe vloer

Is het tijd om een nieuwe vloer aan te leggen maar voel je je overweldigd door alle keuzemogelijkheden? Er zijn ontzettend veel opties wanneer je een nieuwe vloer kan kiezen en het kiezen van een vloer is ook een belangrijke taak. Daarnaast kan het ook leuk zijn om met je vloer wat meer warme sfeer in het huis te creƫren.

Bepaal de ruimte

Het is erg belangrijk om te weten in wat voor soort ruimte de vloer komt te liggen. Er zit een groot verschil tussen vloeren voor in de badkamer en vloeren voor in de woonkamer. In de badkamer is het belangrijk dat de vloer vochtbestendig is en leg je liever geen tapijt neer, terwijl je dit in de woonkamer helemaal niet hebt. Voordat je een vloer kiest is het dus belangrijk dat je weet waar de vloer komt te liggen en wat je eisen voor de vloer zijn.

Het gebruik van de vloer

Het is belangrijk dat je weet wat voor soort vloer je in huis wilt gaan leggen. Wanneer je huisdieren hebt, is het misschien prettig dat je de vloer makkelijk en snel kunt schoonmaken. Ook wanneer je (jonge) kinderen hebt, die misschien nog regelmatig over de vloer kruipen, wil je liever ook een vloer welke je goed schoon kunt maken. Wanneer dit allemaal niet het geval is, kun je hier andere soort keuzes in maken.

Het materiaal van de vloer

vloerbedekking

De keuze is reuze, alleen al als je kijkt naar materiaal mogelijkheden. Je kunt natuurlijk kiezen voor tapijt. Vooral vroeger werd er vaak gekozen voor tapijt, omdat het lekker isolerend en geluiddempend is en het huis warmer maakt. Tegenwoordig is er veel meer keuze! Je zou kunnen kiezen voor gietvloer. Deze vloer maak je makkelijk schoon, maar is wel een stuk prijziger in de aanleg. Een andere mogelijkheid welke een stuk goedkoper is, is om laminaat neer te leggen. Deze soort vloer is betaalbaar, makkelijk te leggen en ook goed schoon te houden. Het is wel een stuk gehoriger. Je kunt ook kiezen voor tegels of vinyl. Dit soort vloeren zijn heel mooi, maar kun je helaas niet meeverhuizen. Het is dus een minder goede optie als je je vloer liever nog meeverhuist naar meer huizen. Er is nog veel meer keuze qua materiaal, dus het is belangrijk dat je je hier goed in verdiept. Daarnaast is het ook goed om de keuze te maken of je vloerverwarming wilt gaan leggen. Dit is ontzettend fijn in de winter.