Tips voor het inrichten van een badkamer

Als je je afvraagt ​​hoe je een badkamer moet inrichten, moet je ernaar kijken als veel meer dan alleen een functionele ruimte. De beste badkamer ideeën maken van deze ruimte in huis een toevluchtsoord en een plek waar je kunt ontspannen. Gelukkig zijn er tal van tips en trucs om een ​​ look te creëren die je smaak aanspreekt en rekening houdt met de ruimte. Vooral dit laatste is erg belangrijk zodat de badkamer, wat vaak een kleinere ruimte is, ruimtelijk wordt ingedeeld. Zo is gemiddeld een badkamermeubel 140 cm. Ook een douche of bad heeft gemiddelde afmetingen waar je rekening mee kunt houden bij de planning.

Met onze wereldwijde obsessie voor inspiratie voor interieurontwerp op Pinterest en een onbeperkt aantal Instagram-accounts voor interieurontwerp, is er enorm veel inspiratie voor badkamer ontwerp beschikbaar. Als je nog steeds twijfelt over je kleurenschema, tegelvloer, etc. en je hersenen zijn moe van het eindeloos scrollen en archiveren, geven wij je enkele eenvoudige ideeën over hoe je je badkamer kunt inrichten

Kies een kleurenschema

Waar we lange tijd vooral witte of zwart/witte badkamers zagen, zien we nu een spectrum aan tinten die bij deze ruimte passen. Maar voordat je gaat schilderen, is het belangrijk om te bedenken hoe kleur onze stemming en perceptie van de ruimte kan beïnvloeden. Terwijl groen bijvoorbeeld een zen-gevoel kan toevoegen, ademt zacht roze romantische vibes. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen donkere kleuren ook worden gebruikt in kleine badkamer ruimtes. Deze tinten kunnen een element van luxe en stijl aan de ruimte toevoegen, ongeacht de vierkante meters van de badkamer. Wees dus niet bang voor donkere en rijke kleuren, zoals oranje, want deze tinten brengen diepte terwijl je ook persoonlijkheid en flair kunt laten zien.

De vloer in de badkamer

De badkamervloer is drukbezocht en verdient zorgvuldigheid bij het kiezen. De nieuwste ontwerpen en afwerkingen van laminaatvloeren of luxe vinyltegels staan ​​ver af van het goedkoop ogende linoleum en zijn daarnaast eenvoudig te installeren. Echte houten vloeren zijn een duurzame optie die een leven lang mee kan gaan. Zorg ervoor dat je een dergelijke vloer goed schuurt, en als je je zorgen maakt over splinters, kun je altijd gezelligheid en comfort toevoegen met een badmat of vloerkleed. 

De afwerking van de muren in de badkamer

Uiteindelijk is er geen goed of fout antwoord op hoe je je badkamer moet inrichten en ook voor de muren zijn er een aantal verschillende opties. Verf is een goedkope en veelzijdige optie. Denk verder dan het gebruikelijke 4-muren schema waarbij elke muur dezelfde kleur heeft. Wordt in plaats daarvan creatief met een accent- of een feature-muur. Ga aan de slag met stencils of kies voor industrieel met een betonnen afwerking van de muur. Het gebruik van badkamertegels is een slimme zet voor muren die snel nat kunnen worden. Stem de tegels af op de stijl die jouw badkamer domineert voor een harmonieus geheel.

Gebruik een mozaïek motief in een retro badkamer voor een jaren 70-look. Of ga terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw met art deco-geïnspireerde tegels. Een andere optie is om over behang heen te schilderen. Ja, het is apart, maar het is absoluut mogelijk om een ​​professionele afwerking te bereiken.

En tot slot, als je het geluk hebt goed onderhouden muren te hebben met prachtig metselwerk eronder, is zichtbare baksteen een andere trendy manier om je badkamer een industriële uitstraling te geven!