radiator badkamer

De badkamer is een ruimte in huis die je vaak gebruikt. Of je nu gaat douchen, je kleding wilt laten drogen, of je klaarmaakt voor de nacht, het is altijd prettig als de badkamer aangenaam warm is. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden om je badkamer te verwarmen? Lees dan snel verder, want hieronder belichten we een aantal verwarmings opties zodat jij heerlijk kunt genieten van een warme badkamer.

Het aanschaffen van een radiator

Een van de handige opties voor het verwarmen van je badkamer is het aanschaffen van elektrische badkamer verwarming. Elke badkamer heeft vaak wel een radiator, maar er zijn situaties waarin je alleen de badkamer wilt verwarmen, zonder de rest van de woning te hoeven verwarmen. Door een elektrische radiator aan te schaffen, kun je deze eenvoudig aanzetten wanneer je warmte nodig hebt in de badkamer. Dit is een ideale oplossing waar je lang plezier van zult hebben. Let wel op dat je de radiator na gebruik weer uitzet, anders kunnen de kosten hoog oplopen. Wist je dat je de radiator tot wel 26 graden kunt verwarmen? Heerlijk!

Het aanschaffen van vloerverwarming in de badkamer

Een andere optie, die weliswaar duurder is dan een radiator, is het laten installeren van vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat je badkamer altijd een aangename temperatuur heeft, wat ideaal is wanneer je doucht of je tanden poetst. De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming zijn afhankelijk van de grootte van je badkamer en kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien hangt de mogelijkheid om vloerverwarming te installeren af van het type vloer dat je in je badkamer hebt liggen.

De verwarming gewoon wat harder zetten

Een andere mogelijkheid is om de centrale verwarming wat hoger te zetten. Dit is een eenvoudige manier om je badkamer te verwarmen, maar het nadeel is dat je hiermee de gehele woning verwarmt, wat slecht is voor je maandelijkse kosten. Als je geen elektrische badkamer verwarming of vloerverwarming hebt, kun je overwegen om tijdelijk de verwarming hoger te zetten. Zo geniet je van een aangename douchebeurt zonder grote aanpassingen.

Handige tip, sluit de deuren goed

Het is ook verstandig om altijd de deur te sluiten als je gaat douchen. Hierdoor kan de warmte niet ontsnappen en wordt de badkamer merkbaar warmer. Heb je een spiegel in je badkamer? Dan is het nadeel dat deze snel beslaat. Als oplossing hiervoor kun je een badkamerspiegel aanschaffen die voorzien is van verwarming. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap: je houdt de warmte binnen en voorkomt dat je spiegel beslaat.

Door Interieur