Tips voor het inrichten van een gezellige én praktische hal

inrichten van de hal

De hal, de eerste ruimte waar je binnenkomt zodra je je huis binnenstapt. Ondanks dat het vaak een kleine ruimte betreft, kan een hal niet genoeg sfeer uitademen. Door een gezellig ingerichte hal zal je zelf of je gast gelijk hartelijk verwelkomd worden door het huis. Maar hoe richt je deze belangrijke kleine ruimte nu in? Het is uiteraard ook van belang dat de hal niet zo vol komt te staan dat je er geen weg meer doorheen kunt vinden. Met deze tips richt je je hal gezellig én praktisch in:

Smal kapstokmeubel

Dit meubel kan in een hal zeker niet ontbreken, het is een van de belangrijkste halmeubels. De beperkte ruimte van een hal wil je zo optimaal benutten voor het opbergen en ophangen van jassen, schoenen en andere spulletjes. Met een groot kapstokmeubel kun je uiteraard genoeg spullen kwijt, maar het zal een groot deel van de ruimte in beslag nemen. Door het kiezen van een smal kapstokmeubel creëer je genoeg opbergmogelijkheden en ruimte.

Hoge planken

Planken zijn natuurlijk super handig om het een en ander op te bergen. Hang daarom een aantal planken op in je hal, maar deze keer niet op ooghoogte. Dit zorgt namelijk al snel voor een benauwend gevoel. Door de planken boven het hoofd weg te hangen, behoud je veel meer ruimte en creëer je praktische opbergruimte.

Smal schoenenmeubel

Schoenen moeten ergens opgeborgen kunnen worden. Het is natuurlijk handig om ze bij binnenkomst gelijk in de hal op te kunnen bergen. De schoenenkasten behoren dan ook echt bij de onmisbare halmeubels. Er zijn diverse schoenenkasten, zodat er altijd wel een geschikt is voor jouw hal. Heb je een smalle hal? Kies dan voor een smalle schoenenkast, zodat je niet meer over je schoenen of schoenenkast struikelt!

Kunst

Tot slot is kunst en persoonlijkheid in de kleine ruimte onmisbaar voor het creëren van een warme sfeer. Kunst of fotolijsten met jouw favoriete foto’s past immers altijd aan de muur, of jouw hal nu groot of klein is. Zorg er wel voor dat de kunst niet de overhand neemt in de hal om een benauwend gevoel te voorkomen.

Kortom, het mag duidelijk zijn dat er in de hal vaak nog veel te winnen is wat betreft de indeling en inrichting ervan. Zowel wat het praktisch inrichten van de hal betreft, maar vooral op het gebied van sfeer en gezelligheid. Deze ruimte wordt toch vaak een beetje over het hoofd gezien. Zonde, want in een paar simpele stappen maak jij van je hal een sfeervolle ruimte die de toon zet voor de rest van de woning.