Waarom een originele spiegel soms een leuker idee kan zijn dan een schilderij

decoratieve spiegel

Bij het inrichten van een (woon)kamer gaat heel wat aandacht naar meubelen, gordijnen, vloerkleden en bekleding en kleur van muren. Vergeet niet dat decoratie en accessoires een minstens even grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Een schilderij is daarbij een klassieker. Wist je echter dat een decoratieve spiegel een leuker en mooier resultaat kan geven dan een schilderij? Waarom? We leggen het hieronder uit en daar horen alleen maar superlatieven bij. Kies daarom misschien eens voor een uniek idee en hang een spiegel ipv schilderij.

Groot, groter, grootst

Een ruimte kan je niet groter maken, maar wel groter doen lijken. Niets past hiervoor beter dan een decoratieve spiegel. Door de weerspiegeling lijkt dezelfde kamer plots stukken groter. Leuk voor wie houdt van een ruimtelijk gevoel en wees nu eens eerlijk: iedereen wil dit toch graag?

Licht à volonté

Wanneer je een spiegel ipv schilderij ophangt, dan zorg je ervoor dat het (zon)licht gereflecteerd wordt. Groot voordeel is dat een donkere kamer hierdoor lichter en gezelliger wordt. En een lichte kamer wordt alleen maar nóg lichter.

spiegel ipv schilderij

De meeste dynamiek

Een schilderij kan heel mooi zijn. Maar eerlijk gezegd kan dit op den duur wel een beetje saai worden. Vanuit elk oogpunt zie je hetzelfde en daar ben je misschien na een tijd wel op uitgekeken. En wegdoen is lastig, want een schilderij is vaak duur. Een mooie spiegel echter hoeft helemaal niet zoveel te kosten en geeft een ongeziene dynamiek aan je ruimte. Wanneer je in een spiegel kijkt, creëer je door de diepte een bijkomende dimensie. En hoe je ook in de spiegel kijkt, steeds levert dit een ander plaatje op.

De beste match

Na verloop van tijd wil je misschien eens een ander kleurtje voor de muren of wil je veranderen van meubilair. Leuk. Maar minder leuk wanneer je achteraf moet vaststellen dat je schilderij eigenlijk niet meer zo goed past bij je vernieuwde inrichting. Met een spiegel heb je dit probleem niet. Een spiegel is veelzijdig en neutraal en past zich telkens weer aan aan je nieuwe interieur. Het loont dus zeker de moeite om ermee aan de slag te gaan!

Lees ook: hoe een woonkamer en eetkamer te integreren