Tips voor het kiezen van een nieuwe bank

Het kiezen van een bank is een van de belangrijkste beslissingen voor je interieur die je kunt nemen. Denk er maar eens over na, zoveel van je ‘thuisleven’ draait om dit ene stuk. Je ploft erop neer om te ontspannen na het werk, je gebruikt hem om tv te kijken, vrienden en familie te ontvangen, een dutje te doen, etc. En dus is het belangrijk om er goed over na te denken voor je beslist. Ga je voor een 3 zit zetel, of toch een hoekbank? Wil je een bank van leer, of juist een zachtere stof? In deze blog helpen we je de keuze voor een nieuwe bank makkelijke te maken!

Neem voordat je in verschillende stijlen wat betreft banken duikt even de tijd om na te denken over je eigen levensstijl en wat je in het dagelijks leven van een bank wil. Als je een groot gezin hebt, is een wat grotere hoekbank misschien wel de beste keuze voor jou. Als je huisdieren of kinderen hebt, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor vlekbestendige, hoogwaardige stoffen. Als ontspanning en comfort hoog in het vaandel staan, wil je misschien eens kijken naar banken die achterover kunnen. Als van tevoren een duidelijk beeld hebt van wat je wil, bespaar je veel tijd en energie tijdens de zoektocht.

Een ander element om rekening mee te houden, is hoe je de bank in de ruimte wil plaatsen. Zet je de bank tegen een muur of wordt hij in het midden van de kamer geplaatst waar de achterkant zichtbaar is? Werkt een hoekbank het beste in jouw woonkamer? Als je deze details kent, kun je gerichter op zoek gaan naar jouw nieuwe bank.

Meten… en dan nog eens meten

Je kunt nooit te vaak meten! Wat betreft de afmeting kunnen er veel fouten worden gemaakt, dus zorg ervoor dat je precies weet hoe groot of klein een bank in de ruimte kan zijn, dan gaat het om de lengte, hoogte en breedte. Het is ook belangrijk om de deuropeningen en gangen op te meten, want hoewel een bank misschien de perfecte maat heeft voor de woonkamer, past deze mogelijk niet door de voordeur of door kleine ruimtes in een trappenhuis!

Wees selectief met de bekleding

Het kiezen van de juiste stof of leersoort voor jouw bank is van vitaal belang. Zoals eerder vermeld, is het verstandig om te kiezen voor hoogwaardige stoffen als je huisdieren of kleine kinderen heeft. Het is ook essentieel om de kwaliteit van de stof of leersoort voor elke bank die je leuk vindt te onderzoeken, inclusief manieren om te reinigen!