Waarom je een grote spiegel tot aan de vloer moet kopen

Een grote spiegel tot aan de vloer is ontzettend trendy. Dit is niet zo vreemd, want naast dat het enorm mooi staat in je interieur, zijn er nog tal van redenen om zo’n spiegel in je interieur te plaatsen. En nee, deze redenen hebben niets te maken met de prachtige selfies die je erin kan maken. Lees snel verder waarom je een grote spiegel tot aan de vloer moet kopen!

Waarom een grote spiegel tot aan de vloer

1. Grote spiegel tot aan de vloer: de ruimte wordt lichter

Door een grote spiegel wordt het zonlicht weerkaatst. Hoe groter je spiegel is, hoe meer daglicht er dus weerkaatst wordt. Dit is heel prettig als je bijvoorbeeld een donkere badkamer of woonkamer hebt, want door de spiegel wordt de kamer dus direct een stuk lichter. Handig!

2. Een kleine ruimte lijkt groter

Met een spiegel in huis lijkt een kleine ruimte groter. Door een grote spiegel aan de muur te hangen, of voor de wand te plaatsen, kan je een kleine kamer optisch groter laten lijken. Ideaal voor een kleine studentenkamer, woonkamer of slaapkamer! Als je de muren ook nog een likje verf in een lichte kleur geeft, dan zal je versteld staan van hoe groot de ruimte ineens lijkt.

Waarom je een grote spiegel tot aan de vloer moet kopen

3. Geen saaie muur meer

Als je een grote spiegel tegen de muur plaatst, dan creëer je als het ware een extra dimensie. Door een spiegel tegen een platte muur te zetten, lijkt het alsof de muur minder plat lijkt. De spiegel staat namelijk niet recht tegen de muur aan, want anders zou hij omvallen, maar in een mooie hoek. Als je dus op zoek bent naar een manier om je saaie muur op te vrolijken, dan is het toevoegen van een spiegel een goed idee.

4. Grote spiegels passen in iedere woonstijl

Tenslotte maakt het niet uit welke interieurstijl je hebt: een grote spiegel past er altijd in! Heb je een minimalistisch interieur? Dan is een basic spiegel, bijvoorbeeld met een dunne zwarte rand als lijst, een mooie toevoeging aan je interieur. Door de minimalistische weerspiegeling van je kamer wordt jouw minimalistische interieur nog meer benadrukt, en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Waarom een grote spiegel tot aan de vloer kopen

Hetzelfde geldt voor een wat meer expressief interieur. Die ene muur met bloemenbehang komt nog mooier tot z’n recht als je er een grote spiegel tegenover plaatst. Op die manier wordt het behang nog meer in de kijker gezet. Je ziet het behang namelijk twee keer in plaats van één keer. En dat vinden we eigenlijk heel leuk!

Grote spiegel tot aan de vloer kopen? Bekijk hier de mooiste exemplaren!

spiegel houten lijst zwart
Spiegel houten lijst zwart
spiegel houten lijst walnoot
Spiegel houten lijst walnoot
Moodadventures spiegel houten lijst zwart
Moodadventures spiegel houten lijst zwart
Moodadventures - Exclusives - spiegel houten lijst walnoot
Moodadventures spiegel houten lijst walnoot
spiegel houten lijst whitewash
Spiegel houten lijst whitewash
spiegel houten lijst donkerbruin
Spiegel houten lijst donkerbruin