Vloerbedekking voor in de keuken

Kies de beste vloerbedekking voor in de keuken

Een goede keuken vloerbedekking kiezen is nog lang niet zo eenvoudig. De keuken is een bijzondere ruimte, waardoor er enkele eisen aan een vloerbedekking voor in de keuken worden gesteld. Het moet een sterke vloer zijn, want er zal ongetwijfeld af en toe iets op de vloer vallen. Het is natuurlijk jammer dat bij de val van een mok of bord de vloer direct beschadigd is. Tijdens het koken zullen er vlekken op de vloerbedekking in de keuken ontstaan. Dit is niet te voorkomen. De belangrijkste eis is dan ook dat vloerbedekking voor in de keuken gemakkelijk te reinigen moet zijn. Daarnaast kan zelf vloerbedekking leggen in de keuken voor sommigen ook belangrijk zijn om voor een bepaalde keuken vloerbedekking te kiezen. Maar welke vloerbedekking in de keuken is het meest geschikt? 

Keramische tegels

Keramische tegels zijn zeer geschikt als vloerbedekking voor in de keuken. Door de keramische laag zijn ze slijtvast en sterk. Vlekken zullen gemakkelijk van de tegels te verwijderen zijn de keramische tegels zijn bestand tegen vocht. Verder zijn keramische tegels in vrijwel alle kleuren en designs te verkrijgen. Je krijgt dus een echte goede vloerbedekking in de keuken die helemaal bij het interieur past. Wel zijn keramische tegels koud om over te lopen. Maar dit is vrij gemakkelijk op te lossen met vloerverwarming. Vloerverwarming gaat namelijk zeer goed samen met keramische tegels. Wil je zelf vloerbedekking leggen in de keuken, dan is met een beetje kennis van zaken een vloer van keramische tegels goed te doen. 

Parket

vloerbedekking leggen in de keuken

Vooral als je een open keuken hebt en in de woonkamer parket hebt liggen, kan het mooi zijn om dezelfde vloer door te trekken naar de keuken. Maar of een parket vloerbedekking voor in de keuken verstandig is, moet jezelf afwegen. Parket is wel gemakkelijk schoon te maken en is warm en duurzaam. Maar parket is wel vochtgevoelig en je moet de vloer toch regelmatig een intensieve onderhoudsbeurt geven. Ook vloerverwarming gaat niet altijd onder parket. Daarentegen kun je gemakkelijk zelf parket als vloerbedekking leggen in de keuken. 

Kunststof vloeren

Kunststofvloeren, zoals PVC of vinyl zijn een uitstekende vloerbedekking voor in de keuken. De vloeren zijn duurzaam, vochtbestendig, kunnen heel goed samen met vloerverwarming en zeer gemakkelijk schoon te maken. Er zijn ook talloze designs en kleuren te verkrijgen en een kunststofvloer is ook met een imitatielook te verkrijgen van bijvoorbeeld hout of tegels. Kunststof vloeren behoren tevens tot één van de gemakkelijkste vloeren die je zelf kunt leggen.