Vloercoating

Een vloercoating is een erg populaire trend bij interieurs vandaag de dag, en wel om verschillende reden. Een dergelijke coating is een waterdichte kunstlaag gemaakt van hars, die geen naden heeft en uit polyurethaan of epoxy bestaat. De vloercoating fungeert als bescherming op de huidige vloer maar is niet meer dan 1 mm dik en gemakkelijk aan te brengen. 

Vloercoatings worden gebruikt om een bestaande vloer een matte of hoogglans uitstraling te geven in een bepaalde kleur. Het is echter ook mogelijk om voor een transparante laag te kiezen. 

Voordelen van een vloercoating voor beton 

Voor je kiest voor het verven van je vloer om die een nieuwe lok te geven, wil je natuurlijk weten wat je hiervan kan verwachten. Onderstaand overzicht geeft wat meer informatie over de voordelen: 

1. Snelle plaatsing 

Eerst en vooral kan een dergelijke vloercoating gemakkelijk geplaatst worden. In tegenstelling tot een complete gietvloer is het werk bij een coating al na twee dagen helemaal af. 

2. Bespaar geld dankzij het coaten van je vloer 

Het coaten van je vloer heeft als tweede voordeel dat het heel wat minder kost. Niettemin kan je zeker zijn dat je huidige vloer een compleet nieuwe look heeft – een win-win situatie dus! 

3. De optimale bescherming 

Vervolgens biedt vloerverf ook het voordeel dat je vloer er vochtvrij, waterdicht en slijtvast door wordt. Als je de levensduur van je huidige vloer nog wil verbeteren, dan is kiezen voor een coating dus zeker en vast een goed idee. 

4. Verzorgde look en eenvoudig te onderhouden 

Ten slotte biedt vloerverf het voordeel dat de vloer er meteen veel verzorgder en strakker door oogt. Vooral in een moderne woonstijl is dat natuurlijk een interessante gegeven. Ook zal je aan de laag zelf heel weinig onderhoud hebben! 

De verschillende vloercoatings 

Nu duidelijk is waarom je voor een coating moet kiezen, is het belangrijk te weten welk type je verkiest voor het verven van je vloer. Er zijn verscheidene mogelijkheden: 

  • – Epoxy 

Een epoxy coating is erg hard en goed bestand tegen chemische schade. Dergelijke coatings komen dan ook vooral voor in fabrieken. Ook is een epoxy laag beter bestand tegen mechanische druk en belasting. 

  • – Polyurethaan 

Een vloercoating voor beton van polyurethaan is dan weer een stuk zachter en flexibeler. Ook beschermt ze de vloer tegen UV-straling. Dergelijke coatings worden vaak gebruikt als anti-verkleuringsmaatregel op gietvloeren, of zelfs als extra op een bestaande coating!