Vloer van hout

Een houten vloer wordt vaak gezien als een ouderwetse oplossing maar het is wel degelijk mogelijk om er een eigentijdse, gezellige woning mee te creëren. Hout biedt als natuurlijk materiaal tal van interessante voordelen op verschillende vlakken – en daar een beter beeld op hebben is natuurlijk van belang als je van een optimaal wooncomfort wilt genieten. 

Waarom zou je nu voor een bijzondere vloer van hout moeten kiezen? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft! Alles wat je moet weten over een vloer van hout, vind je in onderstaand overzicht. 

De voordelen van een mooie vloer van hout 

1. Een vloer van hout oogt gezellig 

Wil je je woning gezelliger inrichten, kies dan voor een houten vloer. Hout past perfect in een landelijke of klassieke woning, waar het gebruik van natuurlijke elementen en materialen belangrijk is. Steeds meer moderne woningen kiezen echter ook voor een houten parket, dat eventueel met lak of olie is behandeld! 

2. Een gezellige houten vloer met vloerverwarming 

Daarbij zorgt hout ervoor dat de woning als geheel veel warmer en huiselijker aan gaat voelen. Een koude tegelvloer is niet bepaald de beste oplossing in veel woningen, vooral tijdens de winter. Daarbij is ook een houten vloer met vloerverwarming een mogelijkheid in veel gevallen. Hierdoor blijft het binnenklimaat in huis het hele jaar door constant! 

3. Ook voor de klassieke stijl 

Ten slotte kan een massieve vloer van hout perfect dienen als basis voor een klassieke woonstijl. Houtsoorten zoals eik verlenen zich ideaal voor een klassiek ingerichte keuken of woonkamer – en daarbij gaan dergelijke vloeren erg lang mee. Wil je dus duurzamer wonen, kies dan een massief houten vloer! 

Haal het beste uit je bijzondere vloer van hout 

Kies je ervoor om de vloer zelf te leggen, houdt dan rekening met de ondergrond. Zo kan je kiezen voor een chape fundering of een houten basis, waar je de houten planken dan op gaat leggen. Hierbij is hulp van een professional zeker aangeraden. 

Wil je je woning stijlvol afwerken met een mooie vloer van hout? Dan is het aangeraden om het werk door een professional te laten doen. Hoewel je natuurlijk zelf je vloer kan leggen, is het op de lange termijn beter om te vertrouwen op een specialist. Ook kan deze je alle nodige advies geven over het onderhoud van je vloer: hoe vaak je het moet doen, welke producten je daarvoor nodig hebt, enzovoort!