Grote vloertegels

Steeds vaker worden standaard vloeren uit hout of steen door vloeren die uit grote tegels bestaan. Er zijn meer dan genoeg redenen om voor een dergelijke vloer te kiezen, afhankelijk van de look die je wil verkrijgen en de mogelijkheden in jouw woning. 

Wil je meer weten over de voordelen van grote vloertegels? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker en vast helpen! Grote tegels voor binnen hebben heel wat in petto, waardoor zowel de look en feel als de duurzaamheid van je interieur beter worden! 

Waarom je moet kiezen voor grote vloertegels 

Grote vloertegels binnen komen in uiteenlopende types, voor uiteenlopende woonstijlen. Hieronder vind je enkele van de grootste voordelen: 

1. Grote binnen tegels zijn hygiënisch 

Eerst en vooral zijn grote binnentegels erg hygiënisch en gemakkelijker te onderhouden. In tegenstelling tot een houten vloer – waar vocht en vuil vaak een bedreiging voor zijn – of een vloer met kleine tegels en meer naden waar vuiligheid tussen kan kruipen, zal je bij grote binnen tegels niet al te veel onderhoudswerk hebben! 

2. Grote tegels voor binnen zijn goedkoper 

Daarbij doe je met grote tegels voor binnen zeker en vast een goede investering. Tegelvloeren zijn op zich al relatief goedkoop, maar je betaalt nog minder voor grote binnen tegels. Grote tegels leggen kost immers minder tijd en energie, waardoor het werk dus sneller klaar is én je heel wat kosten bespaart! 

3. Visuele voordelen van XXL vloertegels 

Ten slotte is het een goed idee om voor XXL vloertegels te kiezen als je de ruimte in kwestie groter wil doen lijken. Door de grotere afmetingen zal de woonkamer of keuken er ruimer uitzien – wat natuurlijk vooral handig is bij woningen die op zich al kleiner zijn. Ook passen vloertegels XL perfect bij een moderne of industriële stijl, afhankelijk van welke afwerking je kiest! 

Grote tegels leggen: enkele handige tips! 

Grote tegels leggen is een werk waar vaak nogal wat bij komt kijken. In de meeste gevallen is het dan ook aangeraden om dit meteen door een specialist te laten doen. Wil je het toch zelf doen, dan houd je best met een aantal zaken rekening: 

– Het benodigde aantal vloertegels XL 
– Het type tegel, afhankelijk van de ruimte 
– De benodigde soort/hoeveelheid lijm 

Laat je het werk door een professional doen, dan heb je natuurlijk veel minder kopzorgen en ben je sowieso zeker van een prachtig, duurzaam resultaat!