Waar moet een horeca interieur aan voldoen?

horeca interieur

Je op je gemak en goed verzorgd voelen. Daar zijn we allemaal naar op zoek als we naar een eetgelegenheid gaan. Een sfeervol horeca interieur en modern restaurantmanagement is een must voor gastvrijheid. Hier zijn 7 ijzersterke tips voor een goede inrichting van een restaurant. 

1. Kleuren

Bewust of niet, kleuren beïnvloeden de stemming én de beslissing van de klant. Is het je ooit opgevallen hoeveel grote spelers in de fastfoodindustrie uitbundig gebruik maken van de kleur rood? Ze doen het omdat deze kleur zin in eten oproept. Dit is de belangrijkste reden waarom grote fastfoodbedrijven rood opnemen in hun merklogo’s, in hun restaurantmeubilair en in hun complete horeca interieur.

2. Verlichting

Verlichting is een andere belangrijke factor die het horeca interieur sterk beïnvloedt. Een aantrekkelijke en heldere binnenverlichting kan ervoor zorgen dat veel klanten aangetrokken worden om een ​​aangename tijd in het restaurant door te brengen. Een zorgvuldige keuze van binnenverlichting ervoor zorgen dat jouw gasten zich comfortabeler en meer ontspannen voelen. Schenk hier dus aandacht aan bij het ontwerpen van je horeca interieur.

3. Muziek en geur

De muziekkeuze voor een restaurant heeft een niet te verwaarlozen effect op klanten. Het is niet alleen een kwestie van de juiste muziek kiezen. Als je muziek combineert met een aantrekkelijk aroma, kun je de klant al zijn zintuigen laten activeren. Een perfecte mix van muziek en een ongelooflijke geur doen wonderen voor je horeca interieur: ze verbeteren jouw merkimago en stimuleren de eetlust van je klanten.

4. Toiletten

Schone en goed onderhouden toiletten zijn, naast papieren handdoeken en een zeepdispenser, onontbeerlijk om al je klanten de meest comfortabele ervaring te bieden. Stijlvol ontworpen toiletten zijn ook een belangrijke factor in je horeca interieur. Kies bijvoorbeeld voor tegels met een mooi patroon en een spiegel die opvalt. Kaarsen en geurverspreiders kunnen ook deel uitmaken van een complete zintuiglijke ervaring in de badkamer.

5. Zitgelegenheid

De wijze waarop je de tafels en stoelen inricht bepalen in belangrijke mate je horeca interieur. De verdeling van de tafels moet zodanig zijn dat er een gezellige ruimte ontstaat voor je gasten. Zorg voor voldoende afstand tussen de tafels zodat je gasten zich altijd op hun gemak voelen en niet het gevoel hebben dat de buurman naar hun gesprek kan luisteren.

6. Verwarming en ventilatie

Naast het feit dat klanten en personeel zich comfortabel moeten voelen, is het noodzakelijk om een ​​goed ventilatiesysteem te bouwen dat helpt bij het verwijderen van de rook en geur die zich in de keuken hebben opgehoopt, waardoor een veilige en aangename omgeving in de keuken wordt gecreëerd voor zowel personeel als klanten.

7. Merkimago als ontwerp

Van het menuontwerp tot de buitenkant van het bedrijf en zelfs de visuele kwaliteit van het interieurontwerp, dit alles omvat een aspect van marketing. Je probeert immers je klant te verleiden met esthetiek. Het ontwerp van je horeca interieur heeft veel te zeggen over de context van het thema en de stijl. Een goed interieurontwerp kan deze merkaspecten helpen verbeteren:

  • De waarden van je restaurant;
  • De samenhang tussen esthetiek en de reden van bestaan ​​van je restaurant;
  • Optimaliseren van de service en de klantervaring.